Bogen egner sig til brug med børn fra 4 til 7 år, og er mere til forundring, dialog og oplevelse end egentlig læring, men øger begrebsdannelsen og forståelsen for, hvad der kan være sandt fx i naturen/dyrenes verden.
Forfatter og illustrator kendes for efterhånden mange bøger på dansk. I denne stilles der et spørgsmål på første opslag af et barn, i det næste opslag betvivles det på den ene side fx af et andet barn, og på den anden side fortælles så, hvordan det hænger sammen. Der er flest "positive", men selvfølgelig også en enkelt der ikke passer. "Min fars elefant er det aller tungeste dyr i verden, praler Peter". Vi hører om, hvorfor Peter mon praler, og hvorfor det er forkert. Illustrationerne i illustrators vanlige finurlige og glade klare farver fungerer og giver bogen den humoristiske dimension, som ikke direkte findes i teksten, men som den lægger op til. Teksten er mundret, og virker fint ved oplæsning. Forsidens illustration refererer ikke direkte til et opslag i bogen, men dækker sammen med præcis bagsidetekst for indhold.
Denne billedbog er idémæssigt og formidlingsmæssigt i familie med Popov Hvorfor, 2007 og forfatter/illustrators Hvor gror pebret?, 2008, og den kan bruges ligesom disse og kan fint supplere.
En fin og anvendelig billedbog der kan give mulighed for god begrebsdannende dialog med en voksen formidler, plads til forundring og nogle fine små oplevelser for børn i målgruppen.