Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Eragon


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Eragon på 15 år bor i Riget, og finder en sten, der viser sig at klække en magisk drage, Saphira. Sammen drager de ud i en verden af magi og mørke kræfter, og Eragon må påtage sig en gammel arv og blive Dragerytter, og kæmpe mod urgalerne for at bevare friheden for mennesker, dværge og alfer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2004

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 21. okt. 2004

En stor og bredt anlagt fantasy- og dannelsesroman skrevet af en ung 15-årig amerikaner i 2000. Det er 1. bind i en trilogi. Eragon er en ung mand på 15 år, der under jagt i skoven finder en blank sten, hvoraf der klækkes en drage, og snart er han på flugt med en drage, Saphira, med magiske evner og landsbyens historiefortæller, Brom, som dør, men nye venner kommer til dragerytteren, Eragon, der må videreføre gamle traditioner og tage kampen op mod Urgalerne, Skyggen og Rigets konge der truer friheden for mennesker, alfer og dværge. Universet er mytisk med sværd, runer, buer og pile. Fortællesynsvinklen er lagt omkring Eragon. Sproget er beskrivende afvekslende med dialog. Det er en stort anlagt fortælling baseret på de episke værdier. Beskrivelserne er grundige, også fordi universet skal skabes og visualiseres samtidig med at Eragon opdager og lærer på den hårde måde. Der er en stemning af mild melankoli omkring Eragon, og det fungerer godt i persontegningen. Børn og unge fra 12 år, og sikkert også nogle voksne, vil se frem til de næste bind.


litteratursiden.dk

d. 3. juni 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 3. juni 2019

En dag finder Eragon en smuk sten, der viser sig at være et drageæg, og da det klækker, hvirvles han ind i det største, farligste og mest forrygende eventyr. Dette er første bind af fire i ’Arven- kva...