Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Harry Potter og Dødsregalierne


Beskrivelse


Harry Potter er sammen med sine gode venner Ron og Hermione taget ud på en farlig færd. De skal finde den onde troldmand Voldemorts Horcruxer og ødelægge dem. Deres søgen bringer dem mange steder hen og ofte er de i livsfare. Men Voldemort og hans kumpaner er også på jagt efter de forsvundne Horcruxer.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Vera Jensen

2007

Bogen henvender sig til alle elskere af eventyr og spænding - både børn, unge og voksne.

Dette er det syvende og afsluttende bind i en fantastisk og skelsættende romanrække. Denne fantasy-serie har sat dagsordenen for, hvad der udgives af børne- og ungdomslitteratur i nyere tid. Værket har forlængst fået klassikerstatus, har slået alle salgsrekorder og er ligeledes blevet filmatiseret med enorm succes. Bogen har et glimrende plot, formår at knytte de sidste løse ender og give en tilfredstillende og overraskende slutning på et langt og betagende værk. Sproget er som altid eminent, personkarakteristikkerne er gode, og det har været spændende at følge personernes udvikling gennem årene.

Der er andre bøger om troldmandskoler. Her kan nævnes Tamora Pierces 4-bindsværk: Magiens cirkel og Trudi Canavans trilogi: De sorte troldmænd.

Dette afsluttende bind er en flot afslutning på et hovedværk inden for fantasy-litteraturen. Samlet er de 7 bind et mesterværk inden for genren. Det er en beundringsmæssig bedrift af Rowling, at hun med sikker hånd har formået at styre et komplekst handlingsforløb gennem 7 voluminøse bøger uden at miste tråden eller ryste på hånden.


litteratursiden.dk

d. 26. nov. 2007

af

af

Anne-Mette Lerche

d. 26. nov. 2007

Hæsblæsende finale med verdens mest berømte troldmand i det endelige opgør med hans lige så berømte modstander. Der er rigtig mange elskede og hadede figurer, der dør i den sidste fortælling om Harry ...


Jyllands-posten

d. 10. nov. 2007

af

af

Jakob Levinsen

d. 10. nov. 2007


Kristeligt dagblad

d. 10. nov. 2007

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 10. nov. 2007


Politiken

d. 9. nov. 2007

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 9. nov. 2007


Børsen

d. 12. nov. 2007

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 12. nov. 2007