Bøger / faglitteratur

Erhvervsfilosofisk praksis


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. juli 2012

Målgruppen er den akademiske rutinerede læser med interesse for filosofi. Oplagt til andre erhvervsfilosofiske forskere og erhvervsfilosofisk interesserede ledere. Opgavebrug til relevante videregående studier.

Morten Paustian (f. 1975), der bl.a. også har skrevet Når filosofi virker, præsenterer her på et akademisk fagligt højt niveau, og det i et sprog svært tilgængeligt for den akademisk filosofiske forudsætningsløse, sit bud på at bruge erhvervsfilosofien i praksis. Bogen bygger på forfatterens egne erfaringer med erhvervsfilosofisk praksis. Om bogens "ærinde" skriver forfatteren bl.a.: "nemlig at afsøge nye veje inden for forskningen i kraft af erhvervsfilosofiske praksisformer". Bogen er i 5 afsnit, og har desuden en introducerende prolog og en afsluttende epilog. Et afsnit har overskriften "Levende cases", hvor brugen af cases i den erhvervsfilosofiske praksis forklares. Nyttigt, om end noget kortfattet, minileksikon, definerer bogens emne erhvervsfilosofien således: "Erhvervsfilosofi er et fagområde, der udfolder en filosofisk tilgang inden for erhvervsmæssige problemstillinger.".

Andre bøger om emnet er Erhvervsfilosofi : filosofiske bidrag til virksomheder og organisationer eller Den filosofiske præsentation : kritik af den refleksive kompetence.

Erhvervsfilosofisk bog, der sikkert har potentiale som et blivende værk indenfor sit område, men som umiddelbart har en relativ snæver målgruppe af læsere, og det især på de større biblioteker.