Bøger / faglitteratur

Et essay om Koranens magt : kombinationer af Koranens surer


Beskrivelse


Et essay der med udgangspunkt i uddrag fra Koranens suraer advarer mod muslimernes omvæltning af værdierne det danske samfund, deres fremfærd og den bog, Koranen, der legimiterer deres handlinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 11. aug. 2017

Et essay der, med udgangspunkt i uddrag fra Koranens suraer, advarer mod muslimernes omvæltning af værdierne i det danske samfund, deres voldelige og krigeriske fremfærd og den bog, Koranen, der legitimerer deres handlinger. For religions- og islamkritiske læsere.

Med formålet at værne om den danske kultur, bygget på den kristne kulturarv, har Grundlovsforeningen Dansk Kultur bl.a. publiceret en lang række korte islamkritiske udgivelser, heriblandt dette essay som indeholder 41 tekststykker fra koranens suraer, som forfatteren kommenterer på.

Essayet har en meget kritisk og entydig holdning til sit emne. Koranen giver anledning til røverier, mord og voldtægter af kvinder i alle aldre, på en måde der gør, at det slet ikke blandt muslimer, opfattes som forbrydelser. Flygtningestrømmen ses som et kalkuleret erobringstogt og al form for dialog er dømt til at mislykkes. Lokalt ses medierne, politikerne og især de kulturradikale, gående muslimernes ærinde. Der er meget lidt sammenhæng mellem bogens kapitler, der virker som tilfældige nedslag over en lang række emner. Det gør at bogen virker som en samling af pamfletter, sat sammen i bogform.

Jihad i klassisk og moderne islamTraktat om de tre bedragere giver en akademisk historisk gennemgang af islams tilgang til hellig krig. Som en historisk pendant kritiserer Traktat om de tre bedragere fra 1700 tallet, religionsstifterne Moses, Jesus og Muhammed kraftigtJihad i klassisk og moderne islam giver en akademisk historisk gennemgang af islams tilgang til hellig krig. Som en historisk pendant kritiserer fra 1700 tallet, religionsstifterne Moses, Jesus og Muhammed kraftigt.