Bøger / faglitteratur / øvelser

Et helt liv med sygdom : selvhjælpsbog til kronikere


Beskrivelse


Hjælp til at leve et meningsfyldt liv på trods af kronisk sygdom ved hjælp af den psykologiske behandlingsmetode "acceptance and commitment therapy" (ACT), som hjælper sygdomsramte med at respondere mere fleksibelt på de udfordringer som de møder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 18. juni 2019

Få hjælp til at leve et meningsfyldt liv på trods af kronisk sygdom. Bogen henvender sig til dem, der er ramt af kronisk sygdom og som ønsker at tage kampen op og få hjælp til at acceptere de udfordringer, som deres sygdom forårsager.

I bogen præsenteres den psykologiske behandlingsmetode "Acceptance and Commitment Therapy" (ACT), som hjælper sygdomsramte med at respondere mere fleksibelt på de udfordringer som de møder. Det handler om at acceptere det man ikke kan ændre og i stedet øge sit engagement i det, som man finder mening i og ønsker i sit liv. Bogen har fokus på ACT og kronisk sygdom, og hvordan vi oftest kæmper imod og prøver at undgå, at sygdommen overtager vores liv. Læseren får en guide til et meningsfyldt liv med masser af livsglæde og en accept af sygdommen. Bogen er bygget op således, at der løbende kommer øvelser, hvor man kan arbejde med det stof, man netop har læst. Med litteraturliste og kildeliste. Forfatteren er autoriseret psykolog med egen praksis.

Enkel og ligefrem præsentation af ACT, som er let at tilegne sig. De mange øvelser gør stoffet håndgribeligt og får læseren til at arbejde med bogens stof på egen krop fremfor blot at læse teorien. Simpelt layout uden illustrationer.

Det anbefales også at læse Når virkeligheden slår hårdt fra Dansk Psykologisk Forlag, der med udgangspunkt i ACT beskriver hvordan vi, ved at fokusere på indre ressourcer og i højere grad bruge hjertet frem for hjernen, kan finde en vej ud af livets store kriser.