Bøger / faglitteratur

Et liv i to verdener


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Esma Birdi fortæller om sin tyrkiske barndom og opvæksten i Danmark, oplevelserne i et næsten tyve år langt arrangeret ægteskab, skilsmissen og bruddet med familien og tiden frem til i dag, hvor hun er dansk gift og selvstændig integrationskonsulent.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 17. okt. 2008

For læsere, der interesserer sig for indvandrerkvinders forhold i Danmark, om tvangsægteskaber og ligestilling, og også for læsere, der kan lide bøger i serien Virkelighedens verden eller noget, der ligner.

Esma Birdi er født i Tyrkiet men kom til Danmark som 7-årig. Hendes fortælling er historien om en kvinde, som er splittet mellem to verdener og kulturer, og en kvinde, som på trods af store personlige omkostninger har udviklet sig fra at være en traditionel tyrkisk kvinde til at være en moderne dansk kvinde med tyrkiske rødder. Hendes far var meget interesseret i at integrere familien i det danske samfund, mens hendes mor holdt mere fast ved det traditionelle tyrkiske. Esma Birdi fortæller om sin barndom og ungdom, om sit 20 års tvungne ægteskab, en meget dramatisk skilsmisse, som førte til store problemer i familien og frem til i dag, hvor hun er gift med en dansk mand. Nu arbejder hun som tolk, og hun er selvstændig integrationskonsulent. Esma Birdi har stærke meninger om religion, om tørklæder og integration i det hele taget, og hun er en varm fortaler for 24 års-reglen.

Indvandrerkvinders livsvilkår er beskrevet mange steder, blandt andet i Mødom på mode, 2007, Når blod bliver tyndere end vand, 2005 og Bag sløret fra 2003.

Esma Birdi er en rigtig god fortæller, og da hun samtidig er en kvinde med meninger og holdninger til sit emne, er det en bog, som man kun kan blive meget klogere af at læse. Bogen er et vigtigt bidrag til integrationsdiskussionen i Danmark.


Politiken

d. 8. nov. 2008

af

af

Poul Anders Aarøe Pedersen

d. 8. nov. 2008


Weekendavisen

d. 6. feb. 2009

af

af

Liselotte Wiemer

d. 6. feb. 2009