Bøger / faglitteratur / kalenderhistorier

Et liv med nisser - Etly Klarborg
24 Nissehistorier


Beskrivelse


Ophavskvinden til de kendte Trip Trap nisser fortæller om sit liv og sin inspiration som kunstner og om Trip Trap nisserne. Desuden 24 julekalenderafsnit, der fortæller historier med de kendte nissepar.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 30. jan. 2015

Moderen til de kendte Trip Trap nisser fortæller om sit liv og sin inspiration som kunstner og sine elskede nisser. Bogen kan læses bredt - både ved juletid, men også for dem, der ønsker inspiration til at springe ud som selvstændig.

Bogen består af to dele. Den første er historien om Etly Klarborg, der er kendt som ophav til de buttede Trip Trap-nisser. Der berettes om hendes opvækst som barn i en arbejderfamilie, der ernærede sig ved at skære tørv, og hvordan mødet med naturen sidenhen har været inspiration i hendes produktion af nisser. Hun fortæller om sin kunstnerdrøm, inspirationskilder, sin bolig og sin familie. Anden del af bogen er i 24 julekalenderafsnit, der fortæller historien om de kendte nissepar.

Fin indsigt i en kunstners hverdag, der giver et billede af de ofre og glæder, det giver at kunne leve af sin hobby. Illustrativt er der talrige idylliske fotos af nisser, familiemedlemmer og boligen, der betyder meget for Etly. Bogen er forholdsvis let læst og vil appellere til mange kreative sjæle.

Om Etly Klarborg er der kun udgivet et interview "Hvor nisserne bor" (2001-12-21) i "Børsen".