Bøger / skønlitteratur / roman

Et mere enkelt liv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I sommeridyllen Kivik i Skåne kæmper tre generationers kvinders for at forbedre relationerne til hinanden og få et godt liv. Kan de tilgive svigt og tro på kærligheden igen? og hvad med økonomien?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2020

af

af

Birgit Sloth

d. 6. mar. 2020

Roman om tre generationers kvinder, som kæmper for at forbedre deres indbyrdes relationer og få et godt liv. Letlæst og vedkommende underholdning for alle der interesserer sig for mor-datter forhold.

I Kivik på Skånes østkyst har Sally fået indrettet Pensionat Pomona i det arvede familiehus, men hvad med økonomien og kærligheden? Datteren Josefin er kørt fast i sit drømmeprojekt, sammen med kæresten Harald, om en simpel livsstil som økologiske landmænd og tager et job i en mondæn modebutik i Malmø. Imens bor Josefin i sin mormor Vanjas lejlighed i København og finder frem til hemmeligheder om mormorens liv. Vanja rejste hjemmefra, da Sally var bare tre år, og valgte et kunstnerliv, men er nu rejst til Kivik for at forliges med datteren. Romanen er anden del i en trilogi, der begynder med Mellem himmel og hav.

Romanen kan godt fungere selvstændigt. Den er meget letlæst og fængende, selvom der ikke er meget ydre handling. Der er til gengæld fine miljøbeskrivelser fra den lille by Kivik, fra arbejdet i en dyr tøjbutik og fra 1970'ernes kollektivliv i Danmark. Man kommer tæt på personerne med skiftende synsvinkler, så fortællingen er vedkommende, selv om den også er stereotyp.

Forfatterne Emma Hamberg og Anne B. Ragde skriver i samme lette sprog om familierelationer og livet i nordiske landmiljøer.