Da Puk er 11 år udvikler hun en svær spiseforstyrrelse, som nær tager livet af hende. Hendes personlige beretning kan tjene som inspiration for andre børn og unge med spiseforstyrrelser. Pårørende og fagpersoner kan fint læse med.
I bogen fortæller 15-årige Puk om, hvordan hun har kæmpet sig igennem og ud af sin spiseforstyrrelse. Efter indholdsfortegnelse og forord kan vi læse om Puks tanker omkring sin spiseforstyrrelse og hvorfor hun blev ramt. Herpå følger anden del, hvori Puk deler sine dagbogsskriverier fra januar 2019 - januar 2020. Til slut kan man læse beretninger fra en række af Puks pårørende, blandt andet familie, behandlere og veninden Hassel. Puk har selv lavet bogens illustrationer og bogen illustreres desuden med farvefotos.
Personlig beretning, der henvender sig direkte til læseren og oftest benytter talesprog. Der er et fint flow igennem bogen og det er nemt at følge med i fortællingen. Puk er dygtig til at dele sine tanker og følelser, så det bliver vedkommende for læseren. Mens bagsideteksten er dækkende, er det svært at afkode bogens emne og at det er en personlig beretning, ud fra forside og titel.
Der er gode råd at hente i Skal jeg fortælle dig om spiseforstyrrelser?AnaNat : en guide til familie, venner og professionelle. I Ana og Nat kan man også læse om unge piger med spiseforstyrrelser, dog fiktiveDer er gode råd at hente i Skal jeg fortælle dig om spiseforstyrrelser? : en guide til familie, venner og professionelle. I og Nat kan man også læse om unge piger med spiseforstyrrelser, dog fiktiveDer er gode råd at hente i Skal jeg fortælle dig om spiseforstyrrelser? : en guide til familie, venner og professionelle. I Ana og kan man også læse om unge piger med spiseforstyrrelser, dog fiktive.