Bøger / skønlitteratur / roman

Et spørgsmål om penge


Beskrivelse


En styrtende rig playboy og jetsetter findes myrdet, og motiverne står i kø. Er det et spørgsmål om jalousi, narko, penge eller noget helt andet? Pritvatdetektiven Dan Sommerdahl ser på sagen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 25. juli 2012

En ny krimi med den skaldede detektiv er guf for Anna Grues mange faste læsere af begge køn. Nye læsere af skandinaviske krimier kan også sagtens springe på her.

Femte selvstændige bind om reklamemanden og privatdetektiven Dan Sommerdahl fra det fiktive Christianssund er en solid og underholdende krimi af den slags, hvor det opklaringsmæssige og det private går hånd i hånd med gedigne skildringer af hovepersoner, et broget persongalleri og ditto miljøer. Op under jul findes den hovedrige direktør for et stort entreprenørfirma dræbt. At han er jetsetter og utrolig kvindeglad sætter gang i spekulationerne, og klassiske motiver som jalousi, økonomi og narko er i spil. Christianssunds Politi kommer vidt omkring og uden at få noget gennembrud, før den uortodokse Dan Sommerdahl halvt inde i bogen entrer scenen og kan se på det hele med friske øjne. Håndværksmæssigt er det en udmærket krimi, og at den er længe om for alvor at komme i gang, vil ikke afskrække lånerne, som vil stå i kø efter den.

Det er mest oplagt at sammenligne Anna Grues (f. 1957) krimier med Elsebeth Egholm og Sara Blædel, både hvad angår indhold, kvalitet og popularitet.

Underholdende og vidtforgrenet dansk krimi som i kraft af Anna Grues navn og den interessevækkende bagsidetekst vil blive efterspurgt på alle biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 7. okt. 2012

af

af

Marit E. Haugaard

d. 7. okt. 2012

Den skaldede detektiv bliver mod sin vilje involveret i opklaringen af mordet på byens mangemilliardær – hvad er motivet: Kærlighed eller penge eller ? En garvet krimilæser aner uråd, når efterforskn...


Litteratursiden.dk [online]

d. 24. okt. 2013

af

af

Jan Findal

d. 24. okt. 2013


litteratursiden.dk

d. 13. aug. 2012

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 13. aug. 2012

Anna Grue er tilbage med femte bind i serien om den skaldede detektiv . En forrygende og humoristisk krimi, som holder læseren fanget fra første til sidste side. Den stenrige entreprenør, Peter Münst...


Politiken

d. 10. aug. 2012

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 10. aug. 2012


Jyllands-posten

d. 21. aug. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. aug. 2012


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2012

af

af

Per Krogh Hansen

d. 15. sep. 2012