Bøger / skønlitteratur / roman

Et stille umærkeligt drab


Beskrivelse


Krimi. På landet i Ungarn finder et par sociale marginaliserede romadrenge noget, der kan sælges på det sorte marked. Kriminelle typer tvinger dem til at flygte til Danmark, hvor de kommer i kontakt med sygeplejerske Nina Borg. Men de er ikke uden for fare i det tilsyneladende fredelige Danmark.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2010

af

af

Sanne Caft

d. 11. feb. 2010

Anden bog fra makkerparret Kaaberbøl og Friis, hvis prisbelønnede debut fik megen omtale, derfor vil opfølgeren have et automatisk publikum, dels pga. forfatternavnene, dels pga. kriminallitteraturens enorme popularitet.

En velskrevet bortførelses-og forfølgelseshistorie med et nuanceret persongalleri. Handlingen spejler aktuelle forhold. Velfungerende start: I Ungarn finder 2 romadrenge noget, som er penge værd på det sorte marked: Radioaktivt affald, glimrende til terrorformål. Snart er ikke bare drengene men også den enes bror i clinch med skumle typer af den virkeligt hårde slags. Først den ene, så den anden bror tager til Danmark og kommer i kontakt med sygeplejersken Nina, der har lovet sin mand at fokusere på familien. Det holder, indtil romaerne viser sig, så involveres hun og med hende vicepolitikomissær i PET, Søren. Familieproblemer, personlige forhold, aktuelle debatter, moral og etik blandes fint på samme måde som første bind fra duoen. Romanen er lidt lang, men binder fint sløjfe på handlingen.

En krimi, der tegner et skummelt billede fra den europæiske underverden og velfærdsdanmark anno nu. Mere fokus på samfundsforhold og etik end mange andre krimier på markedet.

Drengen i kufferten, 2008 introducerede den ideologiske sygeplejerske Nina Borg. Efterfølgeren bygger videre på personer, dilemmaer og moralske overvejelser. Samme anvendelighed som 1'eren, bred læserskare = krimilæsere. Forsiden har samme design som 1'eren. Der er annonceret tre bind i serien.


litteratursiden.dk

d. 1. sep. 2013

af

af

Stina Holdt

d. 1. sep. 2013

Så kom jeg til toeren i serien om Nina Borg - Og lad mig sige med det samme: det er en super spændings-roman, afgjort i den bedre ende af kvalitets skalaen :)Bogen er skrevet i et flydende letlæseligt...


litteratursiden.dk

d. 16. apr. 2010

af

af

Michael Krarup

d. 16. apr. 2010

Jeg er sikker på, at "Et stille, umærkeligt drab" kunne være blevet en rigtig god krimi. Men den skuffede! Det er som om, at brikkerne i puslespillet lige præcis ikke passer sammen og derfor skal mase...


Jyllands-posten

d. 19. feb. 2010

af

af

Jakob Levinsen

d. 19. feb. 2010


Berlingske tidende

d. 26. feb. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 26. feb. 2010


Weekendavisen

d. 19. feb. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 19. feb. 2010


Børsen

d. 16. feb. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 16. feb. 2010