Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Et varsel om blod


Beskrivelse


Krimi. Om 12 dage bliver enten Nora, Dina, Beate eller Trine fundet død i en sø. Bogen følger de dramatiske begivenheder, der er gået forud for mordet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2008

af

af

Tove Delica

d. 23. okt. 2008

Serien lanceres som krimiserie for unge og vil især tiltrække de piger fra 12-16 år, der sluger amerikanske ungdomsserier på tv, og bogens for- og bagside skal nok fange dem.

Forfatteren har tidligere fået udgivet serien Hjerteflimmer. Serien her på 4 bind følger samme koncept: 4 veninder er hovedperson på skift, og deres spor krydses på diverse måder. Dette 3. bind indledes med en præsentation af personerne og hvad, der er sket før. En ung pige findes død i en sø, og vi ved, at det er én af veninderne, men ikke hvem. Så skrues tiden tilbage, og vi følger gradvist optakten til mordet. Alligevel er det svært at holde rede på de forskellige personer og den bagvendte handling, så bøgerne skal læses i rækkefølge. Bogen er skrevet næsten som et manus til en tv-serie: mange korte sætninger, enkelt let sprog, hæsblæsende handling, mange konflikter, vold, sex og en meget skabelonagtig personbeskrivelse. Underholdende og totalt usandsynligt. Den rå og voldsomme handling virker faktisk ubehagelig, og flere af personerne er så onde ved hinanden, at man undrer sig over, at de er venner.

Vi har mange gode lette serier for unge med romantik og spænding, som er klart bedre end denne serie.

Underholdende og let trivi-produkt, som kan give de filmvante piger et par timers uforpligtende underholdning, men jeg synes, at niveauet aldrig hæver sig over ugebladets.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 2 (2009)

af

af

Maria Eriksen Britt

Årg. 62, nr. 2 (2009)