Bøger / faglitteratur

Etik i offentlig ledelse


Beskrivelse


Redskaber og inspiration til offentlige ledere, som ønsker inspiration til arbejdet med etik i deres ledelsespraksis.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 10. jan. 2014

Bogen henvender sig til offentlige ledere, især ledere af medarbejdere, som søger en etisk tilgang til at løse de dilemmaer, man som leder kommer ud for.

Mette Madsen og Christina Busk er begge uddannet teologer og arbejder i "Etikos", der leverer konsulentydelser og afholder kurser med en etisk tilgang til opgaven. Værdibaseret ledelse hænger tæt sammen med en etisk tilgang til organisationen. Bogen indleder med en introduktion til hhv. etik og ledelse, men går derefter over til at beskrive en etisk metode for ledelse. Det er selvfølgelig ofte i personalearbejdet, det kan være nyttigt at tænke en etisk tilgang ind, men bogen viser også eksempler på, hvordan man kan benytte etik i de mere strategiske ledelsesopgaver. Forfatterne skriver nemt og ligefremt. Deres teologiske baggrund fornægter sig ikke, og bogen forbliver trods eksempler lidt praksisfjern, me heldigvis også uden de så ofte sete ledende spørgsmål efter kapitlerne. Ud over nogle få skemaer og diagrammer er bogen uden illustrationer, men med litteraturliste.

Det etiske er oppe i tiden, og der er allerede flere bøger, der stiller etikken op i forhold til ledelse. Haslebo, Etik i organisationer teoretisk tungere og også mere krævende.

Udmærket og letlæst lille bog der kan hjælpe (offentlige) ledere med at bruge etiske overvejelser i deres arbejde med (især) værdibaseret ledelse.


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 12 (2014)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 45, nr. 12 (2014)


Erhvervspsykologi

Vol. 12, nr. 2 (2014)

af

af

Christina Giordani Langeland

Vol. 12, nr. 2 (2014)