Bøger / faglitteratur

Europamestrene : fodbold, nation, identitet


Beskrivelse


Antologi der afdækker fodboldens betydning for den nationale identitet med udgangspunkt i de europæiske landshold, som har vundet EM i perioden 1980-2012.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. maj 2016

En interessant fodboldbog om forbindelsen mellem fodbold, nation og identitet. Til glæde for alle fodboldinteresserede og med bud på, hvordan Danmark atter vinder EM.

En antologi om fodbold som kulturelt fænomen, der analyserer fodboldens betydning for den nationale identitet. Der er portrætter af alle de europæiske landshold, som har vundet EM siden 1980. Her er overskrifter som "Vesttyskland 1980: Det glansløse, men effektive firserhold", "Frankrig 1984: Det illusoriske, det imaginære og det utopiske" og "Danmark 1992: Da Danmark herskede over hele Europa". Under sidstnævnte overskrift skriver sportsjournalist Rob Hughes fra New York Times bl.a.: "I danskere formåede at forvandle problemer til muligheder. De danske spillere havde intet at tabe, de kæmpede og vandt. Det er så tæt på essensen af sport, som det kan blive." Antologien er redigeret af historikerne Dino Knudsen og Morten Rasmussen og der er bidrag fra sportsjournalister og forskere. Bidragydere er: Luna Christofi, Niels Christian Frederiksen, Niels Idskov, Karl-Christian Lammers, Morten Rasmussen, Dino Knudsen, Mikael Rask Madsen, Rob Hughes, Mogens Pelt og Lykke Friis.

Solide indspark i denne underholdende antologi om fodbolden som national identitetsskabende dynamo.

En anden mere faktuel bog om EM i fodbold er Europas bedste. Denne dækker alle EM fra 1960 til 2008, hvor nærværende nye antologi er helt opdateret.


Kristeligt dagblad

d. 23. juni 2016

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 23. juni 2016


Weekendavisen

d. 10. juni 2016

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 10. juni 2016