Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Eurotrash


Beskrivelse


Fortælleren - 17-årige Michael - dropper gymnasiet og tager med vennen Nemo til Amsterdam. De prøver sig frem med veninder, lidt ungdomsoprør, graffiti og de frie stoffer, men ingenting lykkes, og næste stop bliver Paris.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. mar. 2009

Ungdomsroman, som bestemt bør og skal læses også af voksne, der her måske kan hente lidt vigtig forståelse for den del af ungdomskulturen mange mest kender fra avisernes overskrifter. Bogen er meget velegnet at formidle til de unge som ikke er vante læsere, og som ofte netop savner en vedkommende roman at spejle sig i. Vil sikkert også blive brugt flittigt i forskellige undervisningssammenhænge.

Forfatteren har tidligere skrevet Sub-land, der i 2006 var nomineret som årets bedste ungdomsbog. I sin nye roman giver han et både kærligt, nærværende og autentisk portræt af den del af ungdomskulturen, man ofte kalder "de utilpassede unge". Det er dem som ikke blot automatisk tilpasser sig vores voksenverden. Og som stadig stiller alle de frække spørgsmål, der ofte starter med et rungende "hvorfor". Det er de unge vi i medierne typisk oplever fx omkring Ungdomshuset i Kbh. En ung gymnasieelev, hvis fraværsprocent tænder alle alarmklokker, flirter med den alternative ungdomskultur, og tager sammen med en ven og åndsfælle på en slags dannelsesrejse rejse til Amsterdam og Paris. Han møder bl.a. en psykopat-roadie fra et dødsmetalband, deltager i en venstreorienteret og anarkistisk kongres, og slår sig midlertidigt ned i et tidligere lesbisk kollektiv, hvor en gammel kæreste/bolleveninde bor. Samtidig drømmer han om et alternativt musikerliv.

Kan ikke finde nogen anden forfatter at oplagt sammenligne med.

Humoristisk, bevægende, unik og savnet ungdomsroman alle bør læse.


Politiken

d. 14. mar. 2009

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 14. mar. 2009