Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Eventyret om Astrid Lindgrens barndom


Beskrivelse


Om den svenske børnebogsforfatters (1907-2002) barndom og hvordan den blev en del af bøgerne om Pippi, Emil og alle de andre samt guide til hvor du selv kan se det hele ved at rejse til Småland og se Vimmerby, Näs og hele landskabet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Torben Bråe Olesen

2007

Denne bog har flere anvendelsesmuligheder: i skolen kan den bruges på mellemtrinnet til arbejde med forfatteren og hendes værk, og hvordan historierne, Vimmerby og vigtige steder på egnen, hænger sammen i Astrids liv. I hjemmet kan bogen bruges til oplæsning for fx interesserede piger fra 8 år, og hvis ferieturen går til Sverige og Vimmerby, kan bogen tjene som inspiration.

Bogen beskriver Astrid Lindgrens liv som barn, og hvordan hun brugte oplevelser og erindringer fra egen barndom i historierne. Dette optræder på gule sider mellem kapitlerne, og er ganske udførligt og detaljeret, men det virker meget relevant og spændende for den interesserede, og det er fin anskuelighedsundervisning i hvordan liv og værk kan hænge sammen for en forfatter. Derudover er der en lille guide til en tur i Astrid Lindgren land i Vimmerby og omegn. Eva Eriksson har lavet smukke farveillustrationer til Astrids barndom sammen med enkelte sort/hvide fotografier, mens der bruges klassiske tegninger af fx Ingrid Vang Nyman i afsnittet om, hvordan det blev i bøgerne, og der bruges farvefotos og tegnede kort i farver i afsnit om Vimmerby. Teksten byder på mange detaljer, og det er ganske nuanceret, og vil udfordre nogle læsere i målgruppen.

Bogen kommer ikke så langt omkring som Verdens bedste Astrid, 2007, hvad angår forfatterskabet bredt, men tilgengæld kommer bogen fint i dybden med elementerne beskrevet ovenfor.

En vellykket og meget bredt anvendelig bog, som voksne interesserede også vil kunne have glæde af.