Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Få den kat væk, Max


Beskrivelse


Idas hund Max sover hele tiden, men da Ida ser en kat i haven, vækker hun Max. Han skal jage katten væk fra Idas have. Letlæsningsbog til børn fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 23. sep. 2022

Idas hund Max sover hele tiden, men da Ida ser en kat i haven, vækker hun Max. Han skal jage katten væk fra Idas have. Letlæsningsbog til børn fra 7 år.

2 bøger om Ida og hendes hund Max. I “Få den kat væk, Max" bliver Max liggende i sengen og sover længe, mens Ida står op og spiser morgenmad. Pludselig er der en kat i haven. Ida jager den væk, men den kommer tilbage, så Ida vækker Max, og han jager katten væk. Bogen har lixtal 5 og lettal 13. I “Hent min bold, Max" er Ida, mor og Max på stranden. Ida og Max spiller bold. Vinden får fat i bolden og den kommer for langt ud. Ida må ikke hente bolden for mor, så Max svømmer ud efter den. Ida bliver glad og Max får kiks. Bogen har lixtal 5 og lettal 12. Bøgerne er nr. 9 og 10 serien “Max 4 bogstaver lydret", som alle er skrevet af Kirsten Ahlburg, men har forskellige illustratorer fx En dum gåsEmil og hans bandDans, Max og Emil og hans band. Disse bøger har tegninger af Peter Hermann, som også har illustreret Dans, Max Bøgerne har stift omslag og afsluttes med en side med information til den voksne2 bøger om Ida og hendes hund Max. I “Få den kat væk, Max" bliver Max liggende i sengen og sover længe, mens Ida står op og spiser morgenmad. Pludselig er der en kat i haven. Ida jager den væk, men den kommer tilbage, så Ida vækker Max, og han jager katten væk. Bogen har lixtal 5 og lettal 13. I “Hent min bold, Max" er Ida, mor og Max på stranden. Ida og Max spiller bold. Vinden får fat i bolden og den kommer for langt ud. Ida må ikke hente bolden for mor, så Max svømmer ud efter den. Ida bliver glad og Max får kiks. Bogen har lixtal 5 og lettal 12. Bøgerne er nr. 9 og 10 serien “Max 4 bogstaver lydret", som alle er skrevet af Kirsten Ahlburg, men har forskellige illustratorer fx En dum gås og . Disse bøger har tegninger af Peter Hermann, som også har illustreret Dans, Max Bøgerne har stift omslag og afsluttes med en side med information til den voksne2 bøger om Ida og hendes hund Max. I “Få den kat væk, Max" bliver Max liggende i sengen og sover længe, mens Ida står op og spiser morgenmad. Pludselig er der en kat i haven. Ida jager den væk, men den kommer tilbage, så Ida vækker Max, og han jager katten væk. Bogen har lixtal 5 og lettal 13. I “Hent min bold, Max" er Ida, mor og Max på stranden. Ida og Max spiller bold. Vinden får fat i bolden og den kommer for langt ud. Ida må ikke hente bolden for mor, så Max svømmer ud efter den. Ida bliver glad og Max får kiks. Bogen har lixtal 5 og lettal 12. Bøgerne er nr. 9 og 10 serien “Max 4 bogstaver lydret", som alle er skrevet af Kirsten Ahlburg, men har forskellige illustratorer fx En dum gås og Emil og hans band. Disse bøger har tegninger af Peter Hermann, som også har illustreret Bøgerne har stift omslag og afsluttes med en side med information til den voksne.

Det er to gode bøger, som fortsætter en god serie. Teksten er letlæselig med stor skrift og inddelt i små afsnit med 2-5 sætninger. De flotte tegningerne udvider historierne, så samlet set er det gode lange fortællinger med en handling med meget indhold.

I Sam, pas på!Otto bader jager en hund også en kat, og i Otto bader leges der også på strandenI Sam, pas på! jager en hund også en kat, og i leges der også på stranden.