Bøger / faglitteratur til børn

Fabeldyr og andre magiske skabninger


Beskrivelse


Fabeldyr er magiske væsner, som vi kender fra sagn, myter og eventyr. I denne bog kan du møde 10 af de allermest kendte. Til højtlæsning fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2022

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 16. sep. 2022

Fabeldyr er magiske væsner, som vi kender fra sagn, myter og eventyr. I denne bog kan du møde 10 af de allermest kendte. Til højtlæsning fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 9 år.

Fabeldyr findes ikke i virkeligheden, men vi møder dem alligevel overalt, fx i film og på billeder og våbenskjold. I denne bog kan du læse om nogle af dem, fx drager, feer og varulve, og et par af havets mystiske væsner, som havfruer og det modbydelige søuhyre Kraken. I bogen kan du finde ud af hvordan de ser ud og opfører sig - og om de er onde eller gode - og du kan lære lidt mere om hvornår, hvorfor og hvor i verden, de er opfundet. Teksten ledsages af billeder og sjove aktiviteter, du kan lave, og bagerst er der en fabeldyrs-battle og et spil. Forrest indholdsfortegnelse, bagerst ordliste.

Indbydende fakta- og aktivitetsbog om forskellige fabeldyr. Forfatteren har samlet bredt ind fra forskellige landes mytologier og folketro, og bogen er en fin introduktion til emnet. Bogens "vidste du...?"-bokse og forskelligartede aktiviteter, som fup-og-fakta spørgsmål, opskrifter og lege er morsomt fundet på og er lige i øjet i forhold til børnefamilierne.

Hvis du, ligesom bogens drager, nu får blod på tanden og gerne vil læse mere om fabeldyr, så har Sebastian Klein udgivet De 100 mest gådefulde dyrDe 10 vildeste mytiske skabninger. I De 10 vildeste mytiske skabninger kan du tillige få gode råd til, hvordan du overlever, hvis du skulle møde sådan en krabatHvis du, ligesom bogens drager, nu får blod på tanden og gerne vil læse mere om fabeldyr, så har Sebastian Klein udgivet De 100 mest gådefulde dyr. I kan du tillige få gode råd til, hvordan du overlever, hvis du skulle møde sådan en krabat.Informationer og udgaver