Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Færgen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


På en færge, der sejler mellem Sverige og Finland, er der høj stemning blandt de 1200 feststemte gæster. Men der er to gæster ombord som har en voldsom trang til blod. Og da færgen er midt ude på Østersøen erstattes fest og alkohol med skrig og forsøg på at overlevelse.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 2. maj 2016

1200 festglade gæster på en færge der skal sejle fra Sverige til Finland. Men to af gæsterne er ikke almindelige mennesker. Til læsere af gysere og spændingsromaner.

Færgen Baltic Charisma sejler tur/retur fra Sverige til Finland. Det er en "partyfærge" med billig sprut, diskoteker, barer og karaoke. En færge, hvor folk kan få et afbræk fra den grå hverdag. Men på denne tur er der to personer med som har en noget speciel dagsorden. Og snart udvikler festen sig til en kamp på liv og død, hvor blod, og trangen til blod, spiller centrale roller.

Strandberg blander effektivt strukturen fra katastrofefilmen med gyset. Det store persongalleri, den grundige beskrivelse af miljøet og katastrofen, der vender op og ned på det hele. Og så kommer gyset ind i billedet, da katastrofen er centreret om to personer, der har trang til blod. Men virkemidlerne fra katastrofegenren er stadig de samme, da vi følger det store persongalleri, som vi er kommet til at holde af, mens de forsøger at overleve på en færge uden kontakt til omverdenen. Selvom det aldrig bliver hverken dybt eller vanvittigt uhyggeligt, så er "Færgen" stadig en voldsomt underholdende pageturner.

Strandberg er inspireret af Stephen King og man kunne læse PulsLad den rette komme ind hvor der også pludselig bliver spredt en sygdom eller nyklassikeren Lad den rette komme ind i forhold til en moderne vampyrmyteStrandberg er inspireret af Stephen King og man kunne læse Puls hvor der også pludselig bliver spredt en sygdom eller nyklassikeren i forhold til en moderne vampyrmyte.


litteratursiden.dk

d. 20. maj 2016

af

af

Arne Larsen

d. 20. maj 2016

Ondskaben er om bord og kursen katastrofal. Uhyggelig og velskrevet gyser af en svensker, der kan sin Stephen King. Mats Strandberg kendes herhjemme for den formidable Engelsforstrilogi, som han har s...


Berlingske tidende

d. 27. maj 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. maj 2016


Jyllands-posten

d. 4. juni 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. juni 2016


Politiken

d. 20. maj 2016

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 20. maj 2016


Weekendavisen

d. 20. maj 2016

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 20. maj 2016


Himmelskibet

Nr. 50 (2016)

af

af

Thomas Winther

Nr. 50 (2016)