Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Færingerne og deres land : udlændinges indtryk og meninger


Beskrivelse


Beskrivelse af Færøerne og dets befolkning, baseret på udlændinges oplevelser, indtryk og meninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2012

af

af

Søren Møller

d. 12. mar. 2012

For den viderekomne voksne læser med interesse for Færøernes historie.

Forfatteren skriver om Færøernes historie fra bosættelsen i 800-tallet til i dag. Til at supplere teksten har han fra mange forskellige kilder fremdraget ca. 100 tekster, som gennem tiden er skrevet af søfolk, embedsmænd, turister og andre udefra kommende, som har besøgt øerne. Illustreret med mange, gamle sort-hvide fotos, tegninger og landkort. Litteraturliste med 80 ældre og nye dansk- og fremmedsprogede titler.

Der er gennem tiden udkommet flere bøger om øernes historie. John F. West: Færøerne, 1974, og G.V.C. Young: Færøerne : fra vikingetid til reformationen, 1982, og herværende forfatters Færøerne i 1000 år, 1990, er stadig anvendelige og nemme at læse. Den nyeste er Hans Jacob Debes: Færingernes land, 2001, der er en meget uddybende fremstilling af øernes historie med fokus på de sidste 200 år.

En kommenteret samling af kilder til Færøernes historie, hvor ordene er lagt i pennen på søfolk, embedsmænd, præster, rejsende, turister og andre, som gennem tiden har besøgt øerne og nedskrevet deres indtryk. Kan bruges som et supplement til den eksisterende litteratur om øernes historie.