Bøger / skønlitteratur / roman

Falske værdier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Da den hårdkogte ex-militærmand Jack Reacher kommer til Georgia på sin planløse, sentimentale rejse og snubler over et mord der viser sig at angå ham personligt, må han standse, opklare og hævne en stinkende ondskab.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 1998

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 13. aug. 1998

Det er forfatterens første bog på dansk, og den første spændingsbog i en serie om Jack Reacher, ex-militærpolitimand, kyniker, kvindebedårer, blueselsker, og meget hårdkogt detektiv uden licens, med en tendens til voldsom selvtægt. Jack er nu som 36-årig for første gang fri af militæret, og han er på en pilgrimsrejse efter sit tabte Amerika. Han kommer til det sydende Syden, Georgia, og i den lille flække Margrave bliver han mordmistænkt og anholdt som den fremmede, der er det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Handlekraftige Jack er dog snart fri, og da den myrdede viser sig at være hans bror samarbejder hævneren Jack med det lokale politi i en sag, der bunder i falskmønteri, finansielt bedrageri, og et komplot af ondskabsfulde og voldelige lokale bagmænd. Det er en fængende roman, hvor den velskrivende engelske forfatter helt på højde med indfødte kollegaer. Child mestrer den hårkogt klassiske amerikanske spændingsbog, og hvad genren indebærer af blodige bank, skud i Magnumen, og ikke mindst action og barsk mandehumor. Bogen vil have bred appel til læsere af en rigtig spændingsbog, personligt "grovglæder" jeg mig til en evt. fortsættelse af serien om "tough-guy" Jake Reacher.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2018

af

af

Frederik Nielsen

d. 12. juni 2018

Genudgivelse af den første bog i serien om den tidligere militærpolitimand Jack Reacher, der rejser rundt i USA efter at være stoppet i militæret. For læsere af tempofyldte spændingsbøger, som er lige til at gå til.

Jack Reacher får en pludselig indskydelse og står af bussen udenfor den lille by Margrave i Georgia, hvor en bluesmusiker holdt til i gamle dage. Han når dårligt nok at spise sin morgenmad færdig, før han er anholdt af det lokale politi, mistænkt for mord. Reacher er mest koncentreret om at rejse videre men under den pæne overflade i byen lurer korruption, mysterier og farer, og da den myrdedes indentitet afsløres får Reacher en personlig motivation for at rydde op i byen sammen med de to lokale betjente Roscoe og Finlay. Forfatteren vandt flere priser for debutromanen da den udkom i 1997, og serien tæller i dag bl.a. mere end 20 bøger og to film.

Romanerne om Jack Reacher er nemt tilgængelig, handlingsmættet spænding som starter fra side 1 uden læseren behøver noget kendskab til resten af forfatterskabet og alle bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden. På trods af at bogen er mere end 20 år gammel, er størstedelen af den tidsløst skrevet og er ældet med ynde.

Udover de andre titler om Reacher kan den sammenlignes med fx serien om Jason Bourne Manden uden navnDet sorte ekkoNeon regn eller krimiserierne Det sorte ekko om Harry Bosch og Neon regn om Dave RobicheauxUdover de andre titler om Reacher kan den sammenlignes med fx serien om Jason Bourne Manden uden navn eller krimiserierne om Harry Bosch og Neon regn om Dave RobicheauxUdover de andre titler om Reacher kan den sammenlignes med fx serien om Jason Bourne Manden uden navn eller krimiserierne Det sorte ekko om Harry Bosch og om Dave Robicheaux.