Bøger / skønlitteratur til børn

Fangeleg


Beskrivelse


I klassen leger Omar ofte med Ellen, og de kan godt lide hinanden. Omar finder et hjerte i sin skuffe i klassen. Nu tør han næsten ikke se på Ellen. De andre må ikke vide, at Omar også kan lide Ellen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 4. apr. 2019

Omar og Ellen går i klasse sammen og er gode venner. De kigger i smug efter hinanden, og en dag finder Omar en seddel med et tegnet hjerte i sin skuffe i klassen. Nu tør han næsten ikke se på Ellen. Læs selv fra 2. klasse/ 8 år.

Bogen hører til serien "Axel og Omar" i serien "Læseørn". Det er en letlæst historie med Omar som hovedperson. I klassen leger han ofte med Ellen, og de kan godt lide hinanden. De andre må bare ikke vide, at Omar kan lide Ellen. Da klassen leger kysse-fangeleg, løber Ellen efter Omar. Hun vil kysse Omar, men han kommer til at baske hende i hovedet ved et uheld. De løber, kede af det, hver sin vej. Axel hjælper Omar med at komme videre. På bogens for- og bagsats er illustrationer af huset og byen, de bor i. Bogen har hårdt omslag, og viser børnene, der leger fangeleg. Bogen har lix 7, lettal 13.

Historien drejer sig om en almindelig hverdag i en klasse, som mange børn kan identificere sig med. Teksten er sat med en stor og tydelig typografi i blokke på de farvede illustrationer. Tegningerne fylder hele opslag. De er farverige og støtter og viser, hvad teksten fortæller. Bogen kan man læse op for børn fra 0. klasse, og elever fra 2. klasse kan selv læse bogen.

Læs også de andre bøger om Axel og Omar. En kagekone og to killinger er en bog i serien "Læs Løs" om "Karl & Klara", der er bedste venner og lidt kærester.