Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fantastisk fodboldtræner


Beskrivelse


Den talende hund Villy Vov tager med ud til fodboldtræning, men pludselig er han nødt til at overtage holdet. Villy kender ikke ret meget til fodbold, så fodboldtræningen bliver noget anderledes end normalt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2012

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 25. okt. 2012

To bøger om Villy Vov, Verdens bedste lærer og Fantastisk fodboldtræner i en ny serie, hvor yderligere 2 titler er udkommet. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, og er velegnede til højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 8 år.

Villy Vov er en talende hund, som bor hos børnelægen Elvira. De forsøger at holde det hemmeligt, at Villy Vov kan tale, så han ikke skal blive kidnappet. Den tyske forfatter, Elfie Donnelly, har skrevet en del børnebøger, men kun få er oversat til dansk, og ingen i nyere tid. Bøgerne er humoristisk skrevet og giver et sjovt indblik i en hunds tankegang. Erhard Dietl har lavet små S/H tegninger i sin sædvanlige hyggelige, enkle og humoristiske stil. Det er indbydende bøger i stift bind, med farverige forsider, og skrevet med en åben sats. I Verdens bedste lærer bliver Villy Vov lærer for en dag, hvilket giver mange sjove situationer med de overraskede børn, ikke mindst da Villy Vov tænder brandalarmen for at hugge børnenes madpakker. I Fantastisk fodboldtræner bliver Villy Vov fodboldtræner for en dag, og det er ikke helt nemt, når man ikke kender ret meget til fodbold, så børnene får en noget anderledes dag.

Aakesons Didriksen detektiverne, 1988 handler også om en talende hund, og har en crazy humor, mens Villy Vov-serien er mere hyggelig.

Bøgerne er velegnede til højtlæsning og til selvlæsning, og de vil vække begejstring - både hos dyreelskere og hos børn, som godt kan lide sjove bøger.