Bøger / faglitteratur til børn

Fantastiske opfindelser


Beskrivelse


Fagbog om opfindelser som fx biler, fly, ubåde og raketter, ure og fjernsyn. Højtlæsning for børn fra 5 år og til selvlæsning fra 10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2022

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 21. okt. 2022

Fagbog om opfindelser som fx biler, fly, ubåde og raketter, ure og fjernsyn. Højtlæsning for børn fra 5 år og til selvlæsning fra 10 år.

Bogen handler om opfindere og især om deres opfindelser. Der fortælles om biler, tog og cykler og flere andre køretøjer. Afsnittet om biler er lidt længere end de øvrige. Her fortælles om veteranbiler, bilfabrikker og fremtidens selvkørende biler. Der er også kapitler om teknik, som vi kender det fra hverdagen, som fjernsyn, computere og telefoner. Om telefoner fortælles med billeder om omstillingsborde, fastnet telefoner og mobiltelefoner. Forfatter/illustrator har også udgivet Sikke en historie.

Det er en fin fagbog at gå på opdagelse i. De fleste fotos er i farver. Der er tegnet på nogle fotos, og nogle af billederne er collager. Derudover er der også nogle tegnede, selvstændige illustrationer som knytter sig til spørgsmål om opfindelserne. De tegnede illustrationer er enkle og i en humoristisk tone.

Hvad brugte vi ilden til?Kvindelige opfindere og deres opfindelserKalle og Palles sære opfindelser gennem tiderne og Kvindelige opfindere og deres opfindelser er andre fagbilledbøger om opfindelser med tegnede illustrationer. Der er også denne med både fantasiopfindelser og virkelige opfindelser fra forskellige tidsaldre; Kalle og Palles sære opfindelser gennem tiderneHvad brugte vi ilden til? og er andre fagbilledbøger om opfindelser med tegnede illustrationer. Der er også denne med både fantasiopfindelser og virkelige opfindelser fra forskellige tidsaldre; Kalle og Palles sære opfindelser gennem tiderneHvad brugte vi ilden til? og Kvindelige opfindere og deres opfindelser er andre fagbilledbøger om opfindelser med tegnede illustrationer. Der er også denne med både fantasiopfindelser og virkelige opfindelser fra forskellige tidsaldre; .Informationer og udgaver