Bøger / faglitteratur

FAQ om dannelse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Hvad er dannelse? ; Hvad er dannelsens tradition? ; Findes der en dansk dannelse? ; Hvorfor holdt vi op med at tale om dannelse? ; Hvorfor og hvordan begyndte vi at tale om dannelse igen? ; Er dannelse det samme som kompetencer og læring? ; Hvad er dannelsens forhold til digitalisering og klimatrussel? ; Har dannelse betydning for pædagogisk praksis?


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2019

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 15. maj 2019

Hvad er dannelse? Denne lille bog giver et svar på det spørgsmål ved at diskutere en række centrale og ofte stillede spørgsmål om dannelse og nærmer sig derigennem en definition af begrebet. For undervisere samt studerende indenfor de pædagogiske fagområder.

Lektor i pædagogisk filosofi ved Aarhus Universitet, Thomas Aastrup Rømer, besvarer en række ofte stillede spørgsmål om dannelse og giver en definition af begrebets essens ved at gennemgå dannelsens fem niveauer. Derefter guider han igennem dannelsens tradition og kommer ind på dens store tænkere som fx Platon, Rousseau og Dewey. Herefter diskuterer han, om der findes en dansk dannelsestradition, og hvorfor dannelsen forsvandt fra dansk pædagogik i flere år for nu at vende tilbage igen. Han afrunder bogen med at se nærmere på, om dannelse har betydning for pædagogisk praksis, og om dannelsen kan stille en række kritiske spørgsmål til aktuelle problemstillinger som klima og digitalisering. Bogen er 5. bind i "FAQ serien" - en serie om ofte stillede spørgsmål inden for det pædagogiske og psykologiske område.

Interessant guide til dannelsesbegrebet, der kommer godt omkring emnet. Brugbar til opgaveskrivning.

DannelseDannelseDannelse i uddannelsessystemet af Moos, af Larsen og i uddannelsessystemet af Hammershøj er tre andre bøger, der undersøger dannelsesbegrebet af Moos, af Larsen og i uddannelsessystemet af Hammershøj er tre andre bøger, der undersøger dannelsesbegrebetDannelse af Moos, Dannelse af Larsen og af Hammershøj er tre andre bøger, der undersøger dannelsesbegrebet.


Dansk pædagogisk tidsskrift

2019, nr. 4

af

af

Bodil Christensen (f. 1957-10-08)

2019, nr. 4


Paideia

Nr. 17 (2019)

af

Nr. 17 (2019)