I mange år har farfaren, der også er far, levet i udlandet væk fra sin familie. Hvert halve år benytter han "farklasulen" og flytter ti dage ind i lejligheden i Stockholm, som sønnen har overtaget. Svensk generations- og samtidsroman, fortalt i et originalt sprog, som vil henvende sig til såvel ældre som yngre læsere.
En søn, der også er far, er hårdt presset på sin forældreorlov med en søn på 1 år, en datter på 4 år og en kone som har fuld fart på sin karriere. En søster, som også er en datter, ser ikke længere sin søn. Hendes måske nye kæreste vil elske, at få et barn sammen med hende. De to søskendes liv bliver udfordret, da deres landflygtige far kommer på et af sine faste besøg. Gammelt nag og fortrængninger bryder frem. Hvad var der med søsteren, der døde, og hvem siger at "farklasulen" ikke kan opsiges? Personerne i bogen har ikke navne, men beskrives ud fra deres placering i familien.
Det er en roman, som fungerer på flere planer. Sproget er sprudlende og sætter præcist spot på personernes dilemmaer: det moderne storbyliv fyldt med karriere kombineret med drømmen om det gode familieliv. Den kan også læses som en historie om en på overfladen velfungerende svensk indvandrerfamilie, som i sin stræben efter det gode liv, har fået rod i deres familierelationer.
Med det høje tempo, samfundssatiren og indvandrervinklen kan bogen minde om Brun mands byrde af Hassan Preisler.