Bøger / skønlitteratur / roman

Fatale følger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kriminalbetjent Havers ser en sammenhæng mellem et selvmord og en dødelig forgiftning af den storsælgende feministiske forfatter Clare Abbott. Havers har chefen på nakken og med hjælp fra Lynley, må hun træde varsomt i opklaringen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2020

af

af

Stine Grabas

d. 17. apr. 2020

Kriminalbetjent Havers ser en sammenhæng mellem et selvmord og en dødelig forgiftning af en storsælgende feministisk forfatter. For læsere, der holder af krimier, hvor størstedelen handler om psykologi og familiedrama.

Den unge Will Goldacre har store psykiske problemer og begår selvmord. Mange år senere påvirker selvmordet stadig den tilbageværende familie med konflikter og intriger. Kriminalbetjent Barbara Havers møder den feministiske forfatter Clare Abbott og hendes påtrængende assistent Caroline Goldacre til en forfatteraften. Ikke længe efter findes Abbott forgiftet, og Havers ser en sammenhæng mellem mordet og Wills selvmord. Men hvad er motivet? Havers har en trussel om forflytning hængende over hovedet, så hun må træde varsomt og må bede sin overordnede, kriminalkommissær Thomas Lynley, om hjælp. Elizabeth George har et stort forfatterskab bag sig og har senest udgivet En lille ond handlingAt tro på løgnen og At tro på løgnenDen unge Will Goldacre har store psykiske problemer og begår selvmord. Mange år senere påvirker selvmordet stadig den tilbageværende familie med konflikter og intriger. Kriminalbetjent Barbara Havers møder den feministiske forfatter Clare Abbott og hendes påtrængende assistent Caroline Goldacre til en forfatteraften. Ikke længe efter findes Abbott forgiftet, og Havers ser en sammenhæng mellem mordet og Wills selvmord. Men hvad er motivet? Havers har en trussel om forflytning hængende over hovedet, så hun må træde varsomt og må bede sin overordnede, kriminalkommissær Thomas Lynley, om hjælp. Elizabeth George har et stort forfatterskab bag sig og har senest udgivet En lille ond handling og .

Krimien har en spændende psykologisk handling, og det er derfor, man skal læse den. Ellers føles bogen meget lang, og selve krimidelen fylder ikke meget. Selv når man hører om de to kriminalbetjente, så er fokus langt hen ad vejen på privatlivet. Bogen kan læses selvstændigt, men da spændingen ikke er i top her, anbefales det at starte med den første i serien.

Kan sammenlignes med andre engelske krimier, såsom serierne om kriminalkommissær Barnaby eller inspektor Morse.