Bøger / faglitteratur / øvelser

Fem gode minutter på jobbet : 100 mindfulnessøvelser, der kan hjælpe dig med at begrænse stress og yde dit bedste på jobbet


Beskrivelse


Fem gode minutter hver dag vil hjælpe til større produktivitet, færre konflikter og større arbejdsglæde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2008

af

af

Lis Pedersen

d. 13. nov. 2008

Henvender sig til dem, der har behov for at være mere til stede i nuet, uanset hvilken situation de er i.

Brantly er læge og leder af en stressreducerende kursus, Millstine er holistisk ernæringskonsulent. Mindfulness betyder opmærksomt nærvær, og det er en metode, der vinder frem for tiden. "Fem gode minutter" er startord i titlen på 2 bøger med ens opbygning. Indledningen fortæller, at man ved at bruge 5 minutter - på jobbet eller om aftenen - kan blive mere til stede, hvor man er, og at det er stressreducerende. De 5 minutter bruges i princippet således: 1 min. på at nå opmærksomt nærvær, kort tid på at formulere et mål, og resten af tiden på at fokusere på målet. Herefter følger de 100 øvelser, som er rettet mod enten jobbet eller aftenen, når man er optaget af dagens gøremål. Det er enkle øvelser, som kan udføres af alle, der vil arbejde seriøst med det. Sproget er enkelt og anvisningerne er lette. Man kan selv vælge de øvelser man vil bruge.

Der er i 2008 kommet flere materialer om mindfulness, bl.a. Bevidst nærvær og Mindfulness i hverdagen. Nærværende bøger er de lettest tilgængelige, men er alligevel seriøse bøger, som måske bedre kan hjælpe den person, der ikke orker at læse alt for meget.

Det er fuldt ud seriøse bøger, der behandler mindfulness på en let tilgængelig måde.