Bøger / faglitteratur

Film, frygt og propaganda : en sand beretning om hvordan Kim Jong-Ils uhyrlige filmforelskelse førte til verdens mest spektakulære kidnapning


Beskrivelse


Om Kim Jong-Ils misundelse på populære sydkoreanske film og bortførelsen af instruktøren Shin Sang-Ok og hans populære skuespiller-hustru Choi Eun-Hee til Nordkorea, hvor de blev tvunget til at lave propagandafilm.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 8. maj 2015

Fantastisk og absurd historie om filmindustriens ofre i et af verdens mest lukkede lande. For film- og Nordkorea-interesserede.

Før Kim Jong-Il blev diktator i et af verdens mest absurde riger, Nordkorea, var han minister for propaganda med ansvar for bøger, skuespil og ikke mindst film. Under faderens hårdhændede regime var mange ting kørt af sporet, og blandt andet også den nordkoreanske filmindustris udvikling. Den unge Kim Jong-Il spejdede med misundelse mod de populære sydkoreanske film og i særdeleshed mod instruktøren Shin Sang-Ok og hans populære skuespiller-hustru Choi Eun-Hee. Dette resulterede i bortførelsen af de to til Nordkorea, hvor de blev tvunget til at lave propaganderende film under fangeskab. Under otte års fangeskab leverer de adskillige film, imens de planlægger deres flugt.

Der er tale om medrivende og vanvittig læsning, hvor man ofte må minde sig selv om, der faktisk er tale om fakta. Sproget og tonen i bogen er nærmest skønlitterær og fortællende, hvilket giver en let og forståelig læsning. Det beskrevne er vanvittigt, og giver et uhyggeligt indblik i utænkelige styreformer og nordkoreanske forhold.

I ly af mørket beskriver i dybere træk Nordkoreas økonomiske sammenbrud og historiske udvikling, samt vidneudsagn fra flygtede nordkoreanere.


Jyllands-posten

d. 16. juni 2015

af

af

Tor Tolstrup

d. 16. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2015

af

af

Jeppe Matzen

d. 6. juni 2015