Bøger / skønlitteratur / noveller

Filosofiske fortællinger


Beskrivelse


Noveller som spænder vidt i tid og rum, tager afsæt i kendte skikkelsers placering i kulturhistorien og sender erkendelsesteoretiske overvejelser i kredsløb i nye sammenhænge.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2004

af

af

Flemming Faarup

d. 17. mar. 2004

Ole Fogh Kirkeby er professor på Handelshøjskolen i København. Han har i årenes løb skrevet megen faglitteratur om så forholdsvis forskellige emner som ledelsesfilosofi, organisationsteori, sprogvidenskab og kunstig intelligens. Han har tidligere som privattryk fået udgivet Sytten filosofiske fortællinger (2003), og fremstår nu i fuld offentlighed også som skønlitterær forfatter. I disse sytten små historier møder vi forskellige kendte personer og/eller problemstillinger fra filosofiens, religionens, musikkens og historiens verden. Mange af pointerne i historierne er, at de netop ikke er historisk korrekte, men så at sige skaber en problemstilling mellem, hvad vi har lært og hvad Kirkeby fortæller. Bl.a skulle Kant, om hvem vi ved, at han aldrig i sit lange liv bevægede sig udenfor Königsberg, have været på Bornholm og fået en papegøje. Gennem meditation opdages Mozarts allersidste - og indtil nu ukendte - komposition, en sonate for soloviolin. Der sker også en genetisk sammensmeltning af neandertal- og homo sapiens-gener efter 50.000 års adskillelse. Der er mange overraskelser, og sproget er meget malende. Filosoffer kan godt skrive skønlitteratur, dette her er lige så spændende som Villy Sørensen.


litteratursiden.dk

d. 23. feb. 2015

af

af

Torben Wendelboe

d. 23. feb. 2015

En samling fortællinger, hvor de helt store filosofiske forestillinger og problemer udmøntes finurligt, overraskende og helt formidabelt på et niveau, hvor alle kan læse med Ole Fogh Kirkeby er profes...


Berlingske tidende

d. 22. maj 2004

af

af

Jesper Beinov

d. 22. maj 2004


Politiken

d. 24. mar. 2004

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 24. mar. 2004


Standart

Årg. 18, nr. 2 (2004)

af

af

Hans Jørgen Thomsen

Årg. 18, nr. 2 (2004)