Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Filurs bog om at tegne ponyer : tips, teknikker og gode råd - fra hestens egen mund!


Beskrivelse


Filur og hans staldkammerater Bastian og Rose lærer dig at tegne ponier med blyant, kuglepen, farveblyant, blækpen og farvekridt og indfører dig i basisteknikken, hvad angår anatomi, perspektiv og proportioner. Med små sjove historier og indfald.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2012

af

af

Hans-Christian Uth

d. 9. mar. 2012

Til tegne- og hestetossede tøser i 10-13 års alderen. Bogen sælger sig selv, og omslaget signalerer meget præcist bogens blanding af underholdning og seriøsitet.

Bogen rummer en snes emner, som hver behandles på et opslag. Der indledes med præsentationsopslag om bogens gennemgående tre pony-figurer og de grundlæggende former. Dernæst gennemgås knogleopbygning, perspektiv og de forskellige detaljer på heste og ponyer. Så følger afsnit om forskellige tegneteknikker og -redskaber, og bogens afsluttende afsnit uddyber emner som fx: baggrunde, portrætter, ryttere, historiske heste samt humor i tegninger. Humor præger i høj grad også illustrationssiden af denne bog, som gennem et væld af tegninger med tilhørende billedtekster, giver instruktioner, gode råd og små pudsige historier og indfald. Bogens opslag kan virke rodede for en umiddelbar betragtning, men de er klart strukturerede og fungerer fint som både inspirator og hjælpemiddel. Udover at give indblik i tegnekunst gives der gennem hele bogen et sjovt og sympatisk billede af ponyliv.

I gruppe 74.901 har vi en lang række titler om at tegne dyr; bl.a. serier af Erik Schrader og Christopher Hart. Udelukkende om heste har vi Tegn heste fra 2007.

En underholdende, inspirerende og seriøs bog til samlingen af tegnebøger.Informationer og udgaver