Bøger / faglitteratur

Find træningsbalancen : mellem sundhed og smerte : bevar glæden og passionen for træningen - uden at det bliver usundt eller skadeligt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. dec. 2014

Bog om at bevare glæden ved motion og undgå farerne ved overtræning, om at finde balancen mellem træning og restitution. For motionister og sportfolk, men også for trænere, instruktører, behandlere og pårørende.

I 2013 udgav Mia Beck Lichtenstein Besat af træning, om træningsafhængighed. I denne nye bog sætter hun fokus på, hvordan man bevarer den sunde balance mellem træning og for megen træning. Hun kommer med gode råd til hvad man kan gøre, hvis man er endt i en tilstand af afhængighed med mange smerter og idrætsskader, både de fysiske og de psykiske følger af skaderne. Forfatteren inddrager den nyeste forskning, suppleret med beretninger for forskellige personer, som har været afhængige eller skadede, og som har kæmpet for at finde balancen.

For dem, der erkender, at træningen har taget overhånd med deraf følgende skader, vil bogen være meget brugbar. Forfatteren formidler de videnskabelige undersøgelser i et meget letforståeligt sprog, og hendes mange gode råd og forslag til, hvad man kan gøre for at finde balancen i egen træning eller vil forebygge, at træningen bliver for overdrevet, er lige til at gå til.

Udover forfatterens nu 2 bøger, findes der ikke meget litteratur på dansk, som beskriver træningsafhængighed, og hvordan man finder balancen mellem det at være en sund motionist og en, der træner for meget.