Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Fjern fejlene


Beskrivelse


Beskriver de almindeligste fejltyper inden for retskrivning, grammatik, betydning og tegn. Med gode råd og regler til at lære at gøre det korrekt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 11. feb. 2009

Udgivet af Journalisthøjskolens forlag, og er som sådan tænkt som en hurtig nødhjælp til journalister og andre skrivende personer.

Lille håndbog i plastet pocketformat, der gennemgår de hyppigste fejl og anledninger til tvivl i det danske sprog. Skal det være "hans eller sin", skal det være "ad eller af", gode råd om brugen af anførselstegn, apostrof og bindestreg. Et hurtigt udsnit, alt sammen meget kort forklaret i en fin oversigtsform. Der henvises til sidst til et par værker, man kan bruge, hvis man vil gå mere i dybden, og denne ikke rækker.

Det er angivet til at være en 3. udgave af bogen, der kom i 2005. Men sammenligningen med 2. udgaven viser, at eneste ændring er en lille biografisk oplysning om forfatteren. End ikke dateringen i forordet er ændret, det er stadig det samme, som i 2005. Så der er ingen grund til ud fra indholdsmæssige årsager at udskifte den.

Ultrakort håndbog til brug i lommen, håndtasken eller ved pc'en til at rette op på de små drilske tvivlstilfælde, der kan opstå, når man skal skrive korrekt dansk.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2005

af

af

Jytte Bræmer

d. 9. sep. 2005

Journalisthøjskolens forlag udgiver endnu en lille håndbog om lumske fælder i det danske sprog. Den er i pocket-format, er kortfattet og meget selektiv i sit stofvalg. Den bygger nærmest på en slags FAQ, nemlig de hyppigt forekommende fejl og kilder til tvivl. Den lægger sig meget tæt på forlaget Veirups: Rigtigt og forkert, 3. udg. (98/42), men er endnu kortere end den. Det er en brugsbog, der er tænkt som en bog til tasken eller i hånden ved pc'en. Den kan bruges af alle, der skriver meget, men er pga. det særdeles begrænsede omfang og format uegnet til biblioteksbrug. Bibliotekets brugere vil være bedre tjent med Gunnar Nissens mange bøger om diverse problemområder i skrivekunsten, fx Skal det i ét eller flere ord, 8.udg. (00/15). Samtidig udkommer i samme format en bog om kommatering.