Bøger / faglitteratur

Fødselshåndbogen : hjælper dig til at føde på din måde


Beskrivelse


Detaljeret redegørelse for, hvad der sker i moderens krop op mod fødslen, stadierne under fødslen og selve forløsningen. Med råd og information om smertelindring, komplikationer og den første tid efter fødslen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 9. maj 2011

Håndbog om fødsler for såvel førstegangs- som flergangsfødende og deres partnere, personer, der skal være til stede under en fødsel samt alle, der arbejder med gravide og fødende.

Forfatterne er alle tre jordemødre, der for nogle år siden stiftede foretagendet "Tre jordemødre", som tilbyder fødselsforberedelse. Bogen er oprindeligt svensk, men bearbejdet til danske forhold af speciallæge i gynækologi Else Skytte Christensen, som også har oversat. Bogen beskriver klart og detaljeret, hvad der sker i kroppen op mod fødslen, stadierne under fødslen og selve forløsningen. Den redegør for smerte og smertelindring og beskriver forskellige metoder til at gennemleve smerten, hvad enten kvinden ønsker medicinsk lindring eller den psykoprofylaktiske. De mest almindelige komplikationer omtales som for tidlig fødsel, igangsætning, sædefødsel og tvillingefødsel. Til sidst noget generelt om tiden efter fødslen og amningen. Der er også et afsnit til den, der skal med til fødslen - i de fleste tilfælde faderen, og hvordan han kan støtte og hjælpe. Mange gode fotos og tegninger samt beretninger støtter forståelsen.

Du bliver en skøn mor : håndbogen til kommende og nye mødre - fra fødsel til barsel, 2008, er en tilsvarende håndbog, der går mere ind i også de psykiske og følelsesmæssige tilstande der knytter sig til fødsel og barsel.

En nyttig håndbog for alle kommende forældre. Bogens holdning er, at hver kvinde og hver fødsel er unik, og fødslen skal foregå på den fødendes betingelser.