Bøger / faglitteratur / billedværker

Følelsen er alt : Preben Fjederholt - kunst og liv


Beskrivelse


Maleren Preben Fjederholt (1955-2000) var en klassisk maler, der fandt sin inspiration i den ældre kunst, og gik sine egne veje i forhold til samtidens kunstnere. Bogens forfatter (f. 1956) dannede par med kunstneren i en årrække.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2016

af

af

Malene Møller Larsen

d. 28. okt. 2016

Kom tæt på mennesket og billedkunstneren Preben Fjederholt, et menneske med stor følsomhed og nærvær. Bogen henvender sig til kunstinteresserede.

Fjederholt var en klassisk maler, der fandt sin inspiration i den ældre kunst, og gik sine egne veje i forhold til samtidens kunstnere. "Følelsen er alt" giver indblik i en kunstnerskæbne, fortalt af Lisbeth Bonde, som dannede par med kunstneren i en årrække. Bogen er kronologisk opbygget fra hans fødsel i 1955 til hans død i 2000. Bagerst i bogen findes et kort referat på engelsk og tysk samt en oversigt over hans værker.

Lisbeth Bonde cand.mag. i dansk og kunsthistorie, fortæller nænsomt om Fjederholts kunst og om nogle af hans lyseste øjeblikke, og de mørkeste stunder i hans liv. En meget smuk bog, som kan mærkes helt ned i maven. Teksten bliver suppleret med flotte farvefotos af Fjederholts smukke malerier.

Lisbeth Bonde har en lang række udgivelser bag sig, og har bl.a. skrevet biografien SoloMin personlige kunsthistorie om kunstneren Peter Martensen. Martin Bigum har skrevet Min personlige kunsthistorie, som adskiller sig ved at være en nulevende kunstners egen fortællingLisbeth Bonde har en lang række udgivelser bag sig, og har bl.a. skrevet biografien Solo om kunstneren Peter Martensen. Martin Bigum har skrevet , som adskiller sig ved at være en nulevende kunstners egen fortælling.


Kristeligt dagblad

d. 18. mar. 2017

af

af

Erik Steffensen

d. 18. mar. 2017


Kristeligt dagblad

d. 29. nov. 2016

af

af

Erik Steffensen

d. 29. nov. 2016


Berlingske tidende

d. 27. dec. 2016

af

af

Torben Weirup

d. 27. dec. 2016