Bøger / faglitteratur / erindringer

Følg med tiden, ikke med strømmen : erindringer


Beskrivelse


Professor Poul Christian Matthiessens (f. 1933) tegner via sine erindringer et tidsbillede af Danmark fra besættelsestiden på Fyn over studietiden i 1950'ernes København til mange år som internationalt anerkendt demograf og formand for Carlsberg.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2017

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 5. okt. 2017

Erindringer med et godt tidsbillede af Danmark fra besættelsestiden på Fyn over studietiden i 1950'ernes København til mange år som internationalt anerkendt demograf. For samfunds- og historieinteresserede biografilæsere.

Professor Poul Christian Matthiessen, f. 1933, er mest kendt i offentligheden fra indvandrerdebatten. Den fylder dog kun ca. 20 sider i bogen, der fortæller om et virksomt liv i en tid med store forandringer. Efter skolegang i Odense blev det studiet i statsvidenskab i Kbh. med hovedinteresse i matematisk statistik, som førte til en karriere inden for demografien, inden han 1993 blev formand for Carlsberg.

Bogen er præget af stor redelighed, den er velskrevet, sproget klart, stilen nøgtern på grænsen til at virke tør. Forfatteren har stærke standpunkter om fx studentermarxisme, Østblok-kommunisme og nutidens indvandring, men det foregår i en ordentlig tone. Fortællingen er personlig med fokus på samfund, universitet og karriere, men styrer uden om det private. Der er gode eksempler, som anskueliggør samfundsændringer i stort og småt, fx hvordan forfatteren i slut 1960'erne sidder i London og skriver disputats i hånden, sender et kapitel ad gangen med post til København og modtager renskriften allerede to-tre døgn senere.

Vi har mange politikerbiografier til samme målgruppe. Andre biografier i krydsfeltet mellem universitet, samfund og politik er fx Fra højre mod venstreFra ælling til ugle og Fra ælling til ugleVi har mange politikerbiografier til samme målgruppe. Andre biografier i krydsfeltet mellem universitet, samfund og politik er fx Fra højre mod venstre og .


litteratursiden.dk

d. 22. jan. 2018

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 22. jan. 2018

En selvbiografi skrevet af en mand med en lang og glorværdig akademisk karriere og modet til at gå imod den politiske korrekthed. Forfatteren, der er demograf, er ingen sprudlende historiefortæller, ...


Berlingske tidende

d. 9. nov. 2017

af

af

Peter Nedergaard

d. 9. nov. 2017


Kristeligt dagblad

d. 29. nov. 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 29. nov. 2017