Bøger / faglitteratur / erindringer

Før jeg forsvinder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


36 år gammel ændrer neurokirurgen Paul Kalanithis (1977-2015) liv sig drastisk, da han rammes af lungekræft. Under sin kamp mod sygdommen skriver han sit livs historie før og efter diagnosen.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 7. sep. 2016

36 år gammel bliver neurokirurgen Paul Kalanthi ramt af lungekræft i stadie 4. Under sin kamp mod sygdommen skriver han sit livs historie før og efter diagnosen. For biografilæseren og specielt for folk, som har, eller har haft, oplevelser med en livstruende sygdom.

Pludselig ændrer alt sig i Paul Kalanthi liv, da han rammes af en dødelig sygdom og forvandles fra en succesfuld neurokirurg til en patient, som kæmper for sit liv. Den ene halvdel af bogen handler om Pauls liv før sygdommen. Han drømmer om et liv som forfatter, men det bliver lægegerningen, han vælger som uddannelse. Den anden halvdel af bogen handler om sygdomsforløbet, forholdet til familien og tankerne om døden, der rykker tættere og tættere på. Han ønsker at leve, også på trods af sygdommen, med måske ikke for enhver pris. Bogen er udgivet efter forfatterens død, og hans kone har skrevet efterskriftet i bogen.

Der er mange refleksioner over livet og døden, set fra lægens og patientens synsvinkel. Forfatteren skriver fra kanten af livet og læseren kommer tæt på sygdommen både fysisk og psykisk. Det er en stærk og følsom bog, der har noget på hjerte.

Bogen ligger sig fint i rækken af mange biografier, som beskriver forløbet med en livstruende sygdom. Kan man dø - når man er ung? handler også om en ung mands sidste tid.


litteratursiden.dk

d. 7. okt. 2016

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 7. okt. 2016

Eftertænksom, etisk og filosofisk bog om at møde livet og døden med værdighed. Paul Kalanithi er død. Han blev 36 år gammel. Den ene dag var han en dygtig neurokirurg, der behandlede døende, den næste...


Ugeskrift for læger [online]

d. 25. dec. 2017

af

af

Lene Agersnap

d. 25. dec. 2017


Ugeskrift for læger [online]

d. 5. sep. 2016

af

af

Mogens Grønvold

d. 5. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 23. sep. 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 23. sep. 2016


Weekendavisen

d. 30. sep. 2016

af

af

Leonora Christina Skov

d. 30. sep. 2016


Månedsskrift for almen praksis

Årg. 95, nr. 12 (2017)

af

af

Berit Enggaard Kaae

Årg. 95, nr. 12 (2017)