Udmærket dansk debutroman om en yngre kvindelig foged og nogle af de folk, hun i embeds medfør må sætte på gaden. Om håb og bristede forventninger, om mislykkede liv og om, hvor lidt der måske skal til for at rette op på en fejlslagen kurs. For læsere af ny dansk litteratur af den mere kuldslåede slags.
Merete Andersen er foged og passer sit arbejde, mens hendes ægteskab er ved at gå i stykker. Hun bliver involveret i to af de personer, som hun har sat på gaden; den unge enlige mor Ida Pia og en ældre mand. Meretes mand flytter hjemmefra, og samtidig med at hun lader Ida Pia flytte ind med sit barn, prøver hun at råde bod på den fejl, der er sket i behandlingen af den ældre mands sag. Midt i det hele bliver Merete gravid, enten med den fraflyttede ægtemand eller med en anden af sine bekendtskaber. Er der en vis orden i Meretes private rod, ramler alt til gengæld helt katastrofalt for den alkoholiserede Susanne og førtidspensionisten Lars, som også er blevet sat ud. En velskrevet og solidarisk skildring af udsatte og sårbare mennesker.
Signe Schlichtkrull (f. 1969) har gået på forfatterskolen og debuterer med denne roman, som der både er lidt Jan Sonnergaard og lidt Helle Helle over.
Udmærket dansk debutroman, der med udgangspunkt i en yngre kvindelig foged bevæger sig blandt marginaliserede og udsatte mennesker, hvor hjemløshed, alkoholmisbrug og svigt hører til dagens orden, ligesom længsel efter varme, nærvær og kærlighed gør det.