Lavmælt og intens familieroman og en selvstændig fortsættelse af Godhavn. For opmærksomme læsere af dansk samtidslitteratur.
Hvor vi i Godhavn fulgte tre danske søskende som børn i Grønland i 1980'erne, er de nu blevet voksne og har boet i Danmark i mange år. Den temperamentsfulde Hilde er antropolog og drevet af sin vrede, vildbassen Knuth er ansvarlig familiefar, og lillesøster Hilde er blevet lærer og har svært ved at binde sig. De gamle forældre, Karen og Jens, er netop kommet til Danmark og har købt gården Karensminde på Møn, som de vil indrette til bed and breakfast. Så får Jens en hjerneblødning og kan ingenting og ligger bare i sin sygeseng. Alle planer må revideres, og relationerne mellem familiemedlemmerne bliver forskubbet og forskudt.
En lavmælt og velskrevet roman, som man skal tage sig den nødvendige tid til at læse. Den er elegant og virkningsfuldt komponeret med glidende overgange mellem tider, steder og bevidstheder. Sproget er fortættet og giver intense og sansede beskrivelser af relationerne mellem familiemedlemmerne og deres stærke følelser. Dog synes jeg, at det er svært at fatte sympati for bogens personer, der ikke virker til at være gode for hinanden, og for mig har læseoplevelsen derfor været blandet.
Læser man denne roman, vil man nok også have "Godhavn" med. Begge bøger kan sammenlignes med Katrine Marie Guldager og Anne Lise Marstrand-Jørgensens samtidsromaner.