Bøger / faglitteratur

Folketinget


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med 100-året for Rigsdagens indflytning på det nuværende Christiansborg.

En rigt illustreret bog udgivet på initiativ af Folketingets Præsidium, der fortæller om Folketingets parlamentariske arbejdes udvikling, Christiansborgs historie og de mennesker, som har haft deres arbejdsplads her.Bogen er skrevet af historikeren Hanne Rasmussen, som er tidligere chef for Folketingets Bibliotek, og udover en række nedslag, der beskriver enkelte år og enkelte emner og begivenheder i folkestyrets historie, giver den et unikt billede af, hvordan arbejdsvilkårene for politikerne har ændret sig over tid, samt beskrivelser af forholdene for alle de andre personer, som har haft deres daglige gang på Christiansborg: Pressen, de ansatte i partigrupperne og Folketingets administration. Der er desuden kapitler om bygningens historie og udsmykning og afsnit om folketingsårets gang, og hvordan medlemmernes fordeling på erhverv, uddannelse, køn og alder har været historisk.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 25. maj 2018

Siden 1918 har folketinget haft til huse på Christiansborg slot. I den tid har både bygninger og mennesker ændret sig. Til interesserede i dansk politik.

I år er det 100 år siden folketingets første møde på Christiansborg. Derfor udkommer denne bog om bygningen og de mennesker er arbejder i den. Bogen er skrevet af Hanne Rasmussen der har arbejdet på Christiansborg i over 30 år, den kommer vidt omkring og omhandler både bygningerne, menneskerne, politikerne, kunsten, indretning og arbejdsforholdene på stedet. I bogen er der også anekdoter og mange billeder fra Christiansborg.

Hanne Rasmussen har skrevet en grundig, sjov og lærerig bog om stedet hvor vores folkevalgte tilbringer en stor del af deres tid. Bogen er udover en historisk gennemgang af stedet også en politisk samtidshistorie om hvordan forholdene har ændret sig for vores politikere, hvad de kræver og hvad der kræves af dem. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og indholdet rigtig fint formidlet.

Bogen er en opdatering og et supplement til Svend Thorsens bog fra 1961, Danmarks FolketingChristiansborg bag kulisserneBorgen. Af andre bøger om samme emne findes Christiansborg bag kulisserne og BorgenBogen er en opdatering og et supplement til Svend Thorsens bog fra 1961, Danmarks Folketing. Af andre bøger om samme emne findes og BorgenBogen er en opdatering og et supplement til Svend Thorsens bog fra 1961, Danmarks Folketing. Af andre bøger om samme emne findes Christiansborg bag kulisserne og .


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 218 (2018)

af

af

Henrik Bonne Larsen

Nr. 218 (2018)