Bøger / faglitteratur / pjecer

Forældrelektiebogen : sådan støtter du dit barns lektielæsning


Beskrivelse


Om hvordan forældre kan støtte og interessere sig for deres barns læse- og skriveudvikling, tilpasset barnets alder fra 6 til 16 år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 26. apr. 2010

En overkommelig hjælp i pjeceform til travle forældre, der gerne vil støtte barnets skolegang uden at skulle pløje sig gennem digre, pædagogiske værker.

I et dagligdags sprog inspirerer forfatterne forældre til at støtte barnet i den daglige lektielæsning og sørge for, at barnet er parat til at modtage læring ved at sikre, at det får tilstrækkelig nattesøvn, sund kost og regelmæssig motion, men ikke mindst masser af kærlighed og opmærksomhed. De mere langsigtede perspektiver er bl.a. at indgyde barnet selvtillid og styrke dets koncentrationsevne. Fremgangsmåden og behovene er forskellig ved de forskellige alderstrin, og derfor er pjecen opdelt i afsnit om de 6-8-årige, de 9-12-årige og de 13-16-årige. Der er kortfattede oplysninger om barnets udvikling, fagene på de forskellige klassetrin, forslag til aktiviteter i hjemmet, der fremmer læring, og samarbejdet med skolen. Sidste afsnit henviser til forskellige personer og institutioner tilknyttet skolen, hvor forældre kan hente hjælp.

Pjecen er et udmærket supplement til de mere omfattende værker om skolebarnet, som Politikens bog om skolebarnet, 2003, og Vibeke Manniches Dit lille skolebarn, 2005.

En nyttig pjece, der giver forældre overskuelig og overkommelig inspiration til at støtte deres skolebarn.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 27 (2010)

af

af

Helge Christiansen

Årg. 127, nr. 27 (2010)


Læsepædagogen

Årg. 58, nr. 5 (2010)

af

af

Susanne Kjerstein Madsen

Årg. 58, nr. 5 (2010)