Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forbandelsen over Laitana - den magiske sten


Beskrivelse


Den 17-årige pige Linea bliver altid mobbet. Men nu bliver hun hidkaldt til den alternative verden Laitana, hvor hun er udset til at være dette lands frelser. Laitana er blevet ramt af en forbandelse, og kun Linea kan redde den.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2018

af

af

Vera Hollerup

d. 24. jan. 2018

Her er første bind i en ny fantasy-serie, "Forbandelsen over Laitana", skrevet af den debuterende forfatter Sissel Moody. En ganske almindelige pige, Linea, bliver udset som den person, der skal frelse parallelverdenen Laitana fra en ond dronning. Fantasy for 10-14-årige.

17-årige Linea har ingen venner. Hendes bedste veninde har svigtet hende, og alle mobber hende i skolen. I sine tanker "lever" hun i en eventyrverden, og på sit værelse tegner hun eventyrvæsener. En dag bliver hun kontaktet af en person fra en anden verden og får forbindelse til det magiske land Laitana. Hun er blevet udpeget som dette lands længe ventede "frelser".

En rimeligt velskrevet bog med et handlingsforløb, der er logisk opbygget med et ubesværet flow. Sproget har en lidt gammeldags tone. Hovedpersonen Linea er 17 år, men hun virker mere som en pige på 13-14 år. Bogen starter lidt tøvende og er ret omstændelig og forklarende. Men efterhånden kommer der rigtigt gang i handlingen. Lineas tanker og følelser er udmærket beskrevet, og hun udvikler både modenhed og evner i løbet af sin jagt på den magiske sten.

Denne bogs læsere vil sikkert også synes om LayaDen uendelige historie af Jon Brændsgaard Toft. Den handler om pigen , der kommer fra en magisk verden og ved et uheld havner i vores nutid. Alle skal også læse klassikeren Den uendelige historie af Michael Ende. Den handler om drengen Bastian, der skal redde den magiske verden, FantasienDenne bogs læsere vil sikkert også synes om Laya af Jon Brændsgaard Toft. Den handler om pigen Laya, der kommer fra en magisk verden og ved et uheld havner i vores nutid. Alle skal også læse klassikeren af Michael Ende. Den handler om drengen Bastian, der skal redde den magiske verden, Fantasien.


litteratursiden.dk

d. 4. okt. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 4. okt. 2019

God start på fantasytrilogi skrevet af debuterende dansk forfatter. Romanen indeholder både realistiske emner, som børn og unge kan relatere til, samt en god portion magiske væsner. Hovedpersonen er ...