Bøger / skønlitteratur / roman

Forbrydelsens kunst


Beskrivelse


Psykologisk thriller, der foregår i danske kulturmiljø, hvor en kvindelig seriemorder med kunstneriske tilbøjeligheder skaber rædsel med en række makabre mordscenarier inspireret af store værker fra film- og kunsthistorien.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. mar. 2016

Psykologisk thriller, hvor en kvindelig seriemorder med en række makabre mord skaber rædsel i den danske kunstverden. For dem, som søger en thriller, der foregår i et dansk storbymiljø.

I en række sideløbende handlingsforløb inviteres læseren indenfor i den danske kulturverden, som den udfolder sig i København. En kvindelig seriemorder, der selv som kunstner har tilknytning til kultureliten, begår en række mord. Mordene har referencer til store værker indenfor film- og kunsthistorien. Hun samler en række makabre mordscenarier tilsyneladende både for at hævne sig konkret på bestemte personer, men også for til sidst at skabe sit ultimative kunstværk. Et nyt dansk krimimakkerpar debuterer med denne psykologiske thriller. Anne Sejrskild er cand.mag. i dansk/kunsthistorie og er desuden saxofonist. Dennis Albrethsen er professionel stuntman og stuntkoordinator fx på tv-serien "Forbrydelsen".

Underholdende mix af storbykrimi og psykologisk thriller, hvor især plottet, der foregår i danske kunstverden er originalt og interessant. Lovende debut og måske starten på en serie, hvor jeg dog synes, at sproget indimellem halter lidt for meget til at endnu kunne konkurrere med de bedste af danske krimier.

Andre danske krimimakkerpar er fx under pseudonymet Sander Jakobsen fx ForkynderenTal til mig eller makkerparret Christian Dorph og Simon Pasternak fx Tal til migAndre danske krimimakkerpar er fx under pseudonymet Sander Jakobsen fx Forkynderen eller makkerparret Christian Dorph og Simon Pasternak fx .


litteratursiden.dk

d. 10. maj 2016

af

af

Helle Post

d. 10. maj 2016

Et hovedløst lig, der ligner et kunstværk. En skadet betjent, der ikke kan slippe arbejdet. En filminstruktør med hang til kampsport. Alt sammen ingredienser i en elementært spændende krimi, der desvæ...