Bøger / faglitteratur

Forebyg stress i en fælles proces : inspiration og erfaringer fra "Videnarbejde og stress - mellem begejstring og belastning"


Beskrivelse


Der sættes fokus på at arbejde med begejstring og belastning i videnarbejde og på hvordan arbejdspladsen kan gøre for at forøge medarbejdernes trivsel. Der anvises et processværktøj og gives eksempler på hvordan forskellige arbejdspladser har grebet arbejdet an.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. dec. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 27. dec. 2011

Fokus er videnarbejdere, og henvender sig til ledere, der ønsker at forebygge stress på et organisatorisk plan.

Bogen bygger på ph.d.-projektet "Videnarbejdernes særlige arbejdssituation og muligheder for forebyggelse af arbejdsrelateret stress i videnarbejdet" og forskningsprojektet "Viden-Stress projektet", hvor 6 videnvirksomheder i perioden 2006-2009 deltog. Erfaringerne i bogen er skabt af hele forskergruppen, som også har skrevet Videnarbejde og stress - mellem begejstring og belastning, 2009. Bogen beskriver, hvad der begejstrer og belaster i videnarbejdet og hvordan man kan arbejde med at flere trives i jobbet. Der gives forslag til, hvordan man kan sætte nye tiltag i gang på arbejdspladsen, det selvledende videnarbejde, dilemmaer omkring faglighed, sammenhæng mellem familie og arbejdsliv, stressforebyggelse osv. Forfatterne har med baggrund i projekterne udarbejdet et procesværktøj fra A-Z, i hvordan man kan iværksætte og gennemføre forbyggende ændringer. Værktøjet er "pindet helt ud" i detaljer om hvordan man laver projektledelse/projektarbejde. Personer fra de udvalgte virksomheder fortæller også deres oplevelse med projektet.

k>Videnarbejde og stress - mellem begejstring og belastning, 2009 er skrevet af samme forskergruppe, med samme fokus og med samme udvalgte virksomheder. Der er ikke andre titler, der udelukkende har videnarbejdere som fokus.

Måske kan bogen bruges som inspiration til at flytte fokus på stress fra individ til organisation.


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 3 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 3 (2012)