Bøger / faglitteratur / erindringer

Pilluarit - tillykke


Beskrivelse


Jordemoder Anette Øgendals (f. 1953) personlige beretning om rejsen mod større arbejdsglæde efter hun, faglig udbrændt og stresseramt, opsagde sit faste job i 2005 og siden har arbejdet i vikariater i Grønland og Danmark.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2018

af

af

Louise Hede

d. 9. mar. 2018

"Næh, er du jordemoder - hvor må det være et vidunderligt arbejde. Går du ikke hjem fra arbejde hver dag og er glad?". Det spørgsmål fik Anette Øgendal ofte, selv da hun var ved at gå ned med stress. Det fik Anette til at tage en beslutning om at lægge sit liv om. For især kvindelige læsere.

Anette Øgendal havde arbejdet som jordemoder på et af landets største fødeafdelinger i 14 år, da symptomerne på stress var ved at knække hende og hendes arbejdsglæde. Det fik Anette til at sige op, og rejse til Grønland for at arbejde i et vikariat. Det blev begyndelsen på Anettes kærlighedsforhold til Grønland, dets natur og menneskerne. En kærlighed, som gjorde at hun igen og igen rejste retur til landet for at arbejde.

En personlig beretning om en kvindes genfinding af arbejdsglæden, og hendes stærke tilknytning til Grønland. Samtidig bliver bogen også til en kritik af de danske fødselsforhold og forholdene for jordemødrene og lægerne på de danske sygehuse.

Der findes ikke andre sandfærdige beretninger om jordemødre-jobbet i nutiden og/eller på Grønland. En anden beretning om jordemødres arbejde, dog i tidligere tider, findes med Da fødsler var en naturlig tingJordemoderen fra Hope River. I romanform findes Jordemødre-bøgerne af Patricia Harman, som starter med Jordemoderen fra Hope RiverDer findes ikke andre sandfærdige beretninger om jordemødre-jobbet i nutiden og/eller på Grønland. En anden beretning om jordemødres arbejde, dog i tidligere tider, findes med Da fødsler var en naturlig ting. I romanform findes Jordemødre-bøgerne af Patricia Harman, som starter med .