Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forpulede kærlighed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Maria på 15 er stadig kæreste med Jannick, men sex er ikke løsningen på alle hendes problemer, som hun havde håbet. For hvis hun ikke kan få sig selv til at sige "Jeg elsker dig" til ham, vil han så fortsætte med at være hendes kæreste?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2012

af

af

Pia Petersen

d. 13. juli 2012

Fortsættelsen af Forbandede mødom, der fortsætter hvor den sluttede. Den følger også stilen fra første bog både mht. udseende og indhold. Læsere af første bog vil følge med her og ikke blive skuffede, men nye læsere kan godt starte her.

Bogen starter med at Maria og Jannick går i seng sammen, men det løser langt fra alle Marias problemer, som hun nok havde ventet. Efter morens selvmordsforsøg har Maria svært ved relationerne til sine nærmeste; moren som hun ikke vil tale med, bedsteveninden, Christina, som har travlt med sin nye kæreste og glemmer Maria, kæresten, Jannick, som starter i gymnasiet og samtidig har travlt med sin gamle klassekammerat Julie, og sidst men ikke mindst faren, som er flyttet i lejlighed, men ikke har købt en seng til Maria, så der også er plads til hende. Maria føler sig ude af takt med verdenen og til en fest begår hun en fejl - igen. Det hele ender dog ret godt, når der også er brækkede ribben og en hjernerystelse involveret. Sproget og referencerne er nutidige og troværdige.

Denne minder mig om Toft Simonsens Dømt til frihed og Søndergaards Kære dødsbog og Proforma.

Vellykket 2'er i serien om Maria og hendes liv. Fyldt med forvirring, ensomhed og jalousi, men også håb og kærlighed, er det en bog mange unge piger vil kunne genkende sig selv i.


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 7 (2012)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 65, nr. 7 (2012)