Bøger / skønlitteratur / roman

Forræderne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Svindleren Annabelle Conroy jagtes af en gangster og søger hjælp hos de effektive venner i Kamelklubben. Samtidig er en effektiv snigmorder i gang med at udrydde en række højtstående politikere og CIA-folk. Snart krydser de to handlinger hinanden, og det går voldsomt for sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 22. mar. 2012

Spændingslæsere i bred forstand og især de med lyst til action og et komplot, hvor stater og hemmelige tjenester er centrale skurke/aktører vil være godt underholdt. Baldacci er velkendt og kræver ikke særlig formidling.

Baldacci har skrevet i flere genrer indenfor spændingsbøger og thrillere med skiftende hovedpersoner og fortsætter her serien med Kamelklubbens medlemmer og deres aktiviteter i såvel gangsterverdenen som i den politiske scenes mere tvivlsomme hjørner. Annabelle Conroy har svindlet 40 mio. $ fra en gangster og jagtes af ham, og hun søger hjælp hos den pensionerede elitesoldat Oliver Stone og Kamelklubbens øvrige medlemmer. Samtidig er en effektiv snigmorder i gang med at udrydde en række højtstående politikere og chefer i diverse hemmelige tjenester i USA. De 2 handlingsspor suppleres af et kig bag kulisserne i det politiske liv især i og omkring Det Hvide Hus samt bl.a. FBI og CIA, inden det hele smelter sammen i et sammenhængende nationalt og internationalt (kom)plot, der beskrives effektivt, filmisk og meget actionfyldt, og rent underholdende.

Der er 2 bøger på dansk om Kamelklubben, Kamelklubben, 2006 og Samlerne, 2007, og der er 2 mere på engelsk. Denne bog fortsætter tilsyneladende direkte efter bind 2, som jeg ikke har læst, men bogen kan sagtens læses uden dette. I stil med flere forfattere i genren, fx Clancy og Grisham.

Effektiv spændingsbog/international thriller helt i tråd med genrens univers. Spændende underholdning uden svinkeærinder.