Bøger / faglitteratur / bibliografier

Forsamlingshuse er dansk kulturarv : status og historie


Beskrivelse


Bogen rummer en redegørelse for forsamlingshusenes historie samt analyser og præsentationer af husene og deres betydning her og nu. Hvordan klarer de sig? Hvad sker der i husene? Bogen rundes af med en diskussion af fremtidsperspektiverne for husene samt en række anbefalinger, der henvender sig både til folkene i husene og til Danmarks politikere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 20. jan. 2015

Er der stadig liv i de gamle forsamlingshuse? Deres fortid, nutid og fremtid behandles i dette værk - for læsere med interesse i lokalhistorie, fællesskaber og foreningsliv gennem de seneste 120 år.

Professor Johs. Nørregaard Frandsen og arkivar Johnny Wøllekær opridser de danske forsamlingshuses historie, status og brug fra år 1900 og frem. Forfatterne ser på forsamlingshusene som sociale mødesteder med rum til debat, teater, fællessang, fester og fysisk udfoldelse. De analyserer udvalgte forsamlingshuses betydning for lokalmiljøet i dagens Danmark efter urbaniseringen, og de giver anbefalinger til at fremme forsamlingshusenes overlevelse. Bogen indeholder en del fotos fra gamle dage, faktabokse med supplerende informationer, en litteraturoversigt og noter.

Saglig og flot fremstilling af forsamlingshusenes historie og udvikling. De gamle fotos illustrerer så fint livet i forsamlingshuset, at man sidder tilbage og ønsker, der var endnu flere fotos i bogen.

"Forsamlingshuse er dansk kulturarv" er et bredere og nyere alternativ til Forsamlingshuse på landet fra 1979. Der findes mange udgivelser om de enkelte forsamlingshuse. Denne bog samler deres fælles historie i ét værk.


Dansk kirketidende

Årg. 167, nr. 6 (2015)

af

af

Liselotte Larsen

Årg. 167, nr. 6 (2015)


Journalen

2015, nr. 2

af

af

Kurt Risskov Sørensen

2015, nr. 2