Denne bog er udgivet af Realdania, der ønsker at fremme en debat om forstadens udvikling blandt dem, der bruger den til daglig. Teksten er ligetil for alle, der interesserer sig for det nære boligmiljø, men emnet har også appel til byplanlæggere og arkitekter.
Berlingskes kunst- og arkitekturkritiker tager i syv kapitler temperaturen på forstaden og det liv den muliggør. Eksemplerne tæller i et kronologisk forløb det grønne Gentofte, Bispebjerg som avantgarde, børnevenlige Tilst, Gellerup og Albertslund, pendlerbyen Nysted, Herning industripark og fremtidens Loop City i Øresundsregionen. Weirup videregiver på engageret vis dels de historiske forudsætninger, dels en personlig oplevelse af de forskellige forstadsmiljøer. Endelig har han for hvert område en snak med en relevant arkitekt. Teksten suppleres af Karsten Weirups fremragende fotos, der fanger motiver fra skæve vinkler, så forstæderne opleves på nye måder.
Der er her tale om et personligt øjebliksbillede som oplæg til debat. Om forstæderne som fænomen findes fx Peter Dragsbo: Hvem opfandt parcelhuskvarteret?, 2008, som er mere fagligt analyserende i forhold til byplan og boligbyggeri.
Et veloplagt og flot illustreret debatoplæg om forstadens udvikling.